Jitrnice – rozpis na 10 kg
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a plníme tenké střívko. Po uvaření je skladujeme v chladu a rychle spotřebujeme.
Suroviny pro 1 dávka
10 kg jitrnic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 43 541 kJ / 10 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 669,08 g |
Tuky | 141,16 g |
Vláknina | 128,65 g |
Cholesterol | 7,08 g |
Sodík | 70,98 g |
Sůl | 177,15 g |
Sacharidy | 1 552,57 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
Moje poznámka
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g6Zl
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
výroba jaternic,
buchta do jaternic,
domácí jaternice,
recept na domácí jaternice,
top 10 recepty,
buchta na zabíjačku,
zabijačková buchta do jitrnic,
placka do jitrnic,
co se dává do jitrnic,
zabíjačková buchta,
buchta na zabijačku recept,
jaternice nebo jitrnice,
buchta do jitrnic z hrubé mouky,
vyroba domacich jaternic,
zabijačková buchta recept,
buchty do jaternic,
placka na zabijačku,
jitrnice nebo jaternice,
buchta do jaternic recept,
buchta na jaternice
Suroviny:
slezina,
rohlík,
játra,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté,
majoránka,
zázvor mletý,
česnek,
vývar masový,
Komentáře (21)
fb.lib: Fakt do jitrnic nepřidáváte vařené, pomleté kůže?
Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť.
Vařilo se těsně pod bodem varu.