Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgureto

Bulgurové rizoto s bylinkami a rajčaty je ideální jako lehký oběd. Jemná oříšková chuť bulguru se doplňuje s aromatickými bylinkami a sladkokyselou chutí rajčat. Pro svůj vysoký obsah vlákniny je bulgur skvělým doplněním jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

klukodvody klukodvody

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 657 kJ /
1 113 kcal
Bílkoviny33,50 g
Tuky5,02 g
Vláknina39,40 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 406 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy214,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme vývar z kostky bujonu a vody. Přidáme chilli papričku, libeček, trochu soli a pepře. Krátce povaříme. Následně vytáhneme libeček a chilli papričku. Krok 2: Do kastrolku si nasypeme propláchnutý bulgur a zalijeme jej vývarem a dáme vařit na mírný plamen, asi na 15 minut. Vývar by se měl vsáknout do bulguru. Krok 3: Bylinky nasekáme nadrobno. Rajčata nakrájíme na menší kostky. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Krok 4: Jakmile bulgur pojmul veškerou tekutinu, vmícháme lžíci másla, bylinky a rajčata a necháme prohřát pod poklicí. Už nevaříme. Krok 5: Před podáváním dochutíme, solí, pepřem a citronovou šťávou. Při podávání posypeme strouhaným parmezánem.

TIP: Co uvařit na chalupě - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bulgureto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRzv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bulgureto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRzv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Bulguroto dělám v parním hrnci a dávám směs různé zeleniny. Na posypání používám jemně strouhaný sýr Gran Moravia. :-)

Jojo, já bych Jožko věřila :-) Znám a vařím bulgur :-)

Tématické fráze:
bulgureto, zeleninove bulgureto, kuřecí bulgureto, burgureto, bulgurito, bulgereto, zeleninove burgureto, co je bulgureto, bulgureto se zeleninou, bulguroto, bulguruto, zeleninové bulgereto, bulgureto recept, bulgureto co to je, burgurreto, recept bulgureto, bulgareto, bulgureto se sýrem, co je to burgureto, žampionové bulgureto

Suroviny:
bulgur, voda, bujón zeleninový, chilli paprika čerstvá, libeček, sůl, pepř mletý, rajče cherry, pažitka, pažitka, máta, meduňka, citron, máslo, rajče sušené, česnek, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu