Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 321 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,76 g |
Tuky | 76,03 g |
Vláknina | 25,32 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 131 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 108,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.
Krok 2: Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kastrolu. Osolíme, dáme špetku kmínu. Do druhého kastrolu dáme půl pytlíku mražených fazolových lusků. Osolíme, hodíme trošku pepře. Marinovanou krkovičku dáme do pekáčku a pečeme cca hodinu a půl na 180°C za pravidelného podlévání výpekem a pivem.
Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut. Krok 3: Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.
Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut. Krok 3: Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme.
Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.
Zveřejněno 21. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní krkovička s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NMz
Moje poznámka
Pivní krkovička s fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NMz
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
krkovice s fazolkami,
krkovička s fazolkami,
krkovice s fazolkama,
pečené plátky krkovice s fazolkami,
krkovicka s fazolemi,
nalozena krkovice s fazolkami,
krkovicka na pepři na fazolových lusků,
krkovice s fazokama,
naložená krkovice,
fazole recept,
krkovička na kmíně,
krkovička s fazolkama,
krkovička na pepři,
krkovice s fazokami,
krkovice s fazolkami recept,
krkovičky s fazolkami
Suroviny:
krkovice vepřová,
lusky fazolové mražené,
smetana,
máslo,
mouka,
brambory,
sůl,
pepř,
kmín celý,
česnek,
pepř mletý,
kmín drcený,
pivo světlé,
olej,
sůl
Komentáře (2)