Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami
Domácí se vším všudy. Takové jsou tyto hamburgery. Kynuté briošky se sezamovým semínkem skvěle doplní připravená barbecue omáčka s bourbonem a šťavnatá placka z hovězího masa. Náročnou přípravu vybalancuje skvělá chuť.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 990 kJ / 2 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,33 g |
Tuky | 84,94 g |
Vláknina | 17,86 g |
Cholesterol | 966 mg |
Sodík | 5,62 g |
Sůl | 14,72 g |
Sacharidy | 189,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme briošky. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžíci cukru a mouky. Promícháme. Přilijeme asi polovinu ohřátého mléka a rozmícháme vidličkou. Přikryté utěrkou necháme odpočívat a vzejít kvásek. Bude to trvat asi 20 minut.
Krok 2: Do druhé poloviny mléka vložíme pokrájené máslo a necháme rozpustit. Ve vychladlé mléčné směsi rozmícháme 2 žloutky. Do mísy dvakrát přesejeme oba druhy mouky se solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme vzešlý kvásek a mléčnou směs s vejci. Začneme vypracovávat těsto. Pokud bude hodně lepivé, přidáme ještě mouku.
Krok 3: Těsto vyklopíme na hladkou pracovní plochu a dál propracováváme, dokud nepřestane být lepivé. Vložíme zpět do mísy, potřeme mlékem, překryjeme mísu utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu. Během kynutí těsto propracujeme.
Krok 4: Těsto po vykynutí rozdělíme na 6 stejných kousků a vytvoříme bochánky. Postupujeme stejně tak, jako kdybychom vyráběli dukátové buchtičky. Bochánky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme mlékem a necháme 20 minut kynout.
Povrch bulek důkladně potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout. Krok 5: Dále uvaříme bbq omáčku. Cibuli nakrájíme najemno. Do kastrolku nalijeme 2 lžíce oleje a cibuli pozvolna opékáme dozlatova. Bude to trvat 10-15 minut. Přisypeme cukr a mícháme, dokud nezačne pomalu karamelizovat. Krok 6: Přidáme rajský protlak, podrcený česnek, uzenou papriku, worcesterovou omáčku, bourbon, jablečný ocet, chilli, trochu pepře a větší špetku soli. Za stálého míchání vaříme 3 minuty. Zalijeme konzervovanými rajčaty a vaříme pozvolna asi půl hodiny, dokud omáčka nezhoustne. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 7: Maso umeleme na masovém strojku. Smícháme se solí a pepřem. Z masa vytvoříme 6 karbanátků. V každém uděláme uprostřed malý důlek. Maso se při pečení zformuje. Potřeme olejem a položíme na rozpálený gril. Opékáme po pár minutách z obou stran tak, aby bylo maso uprostřed na dotyk pružné. Necháme odležet asi 2 minuty. Krok 8: Rozkrojíme bulky, na řezu opečeme na grilu a zároveň dáme opéct i slaninu. Burgery obložíme slaninou, salátem, oblíbenou zeleninou.
Povrch bulek důkladně potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 20-25 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout. Krok 5: Dále uvaříme bbq omáčku. Cibuli nakrájíme najemno. Do kastrolku nalijeme 2 lžíce oleje a cibuli pozvolna opékáme dozlatova. Bude to trvat 10-15 minut. Přisypeme cukr a mícháme, dokud nezačne pomalu karamelizovat. Krok 6: Přidáme rajský protlak, podrcený česnek, uzenou papriku, worcesterovou omáčku, bourbon, jablečný ocet, chilli, trochu pepře a větší špetku soli. Za stálého míchání vaříme 3 minuty. Zalijeme konzervovanými rajčaty a vaříme pozvolna asi půl hodiny, dokud omáčka nezhoustne. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 7: Maso umeleme na masovém strojku. Smícháme se solí a pepřem. Z masa vytvoříme 6 karbanátků. V každém uděláme uprostřed malý důlek. Maso se při pečení zformuje. Potřeme olejem a položíme na rozpálený gril. Opékáme po pár minutách z obou stran tak, aby bylo maso uprostřed na dotyk pružné. Necháme odležet asi 2 minuty. Krok 8: Rozkrojíme bulky, na řezu opečeme na grilu a zároveň dáme opéct i slaninu. Burgery obložíme slaninou, salátem, oblíbenou zeleninou.
Zveřejněno 5. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvXV
Moje poznámka
Burgery s domácí bbq omáčkou a brioškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vvXV
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
omacka k burgru,
domácí burger na grilu,
nejlepší omáčka na burger,
domácí burger,
omáčka do burgru,
barbecue omáčka na hamburger,
burger s bbq,
bbq burger maso,
omáčka na burgry domaci,
burgerova omacka recept,
omáčky na burgry,
omácka na hamburger,
omacka na burgri,
těsto na burgery bez drozdi,
domácí burgery na grilu,
omáčky k burgru domácí,
domaci omacka k burgerum,
hovězí burger bbq recept,
omačka na burgry,
omscka na burgr
Suroviny:
maso hovězí,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
cibule,
olej,
cukr třtinový,
protlak rajčatový,
česnek,
chilli,
paprika sušená uzená,
ocet jablečný,
omáčka worcesterová,
bourbon,
rajče sterilované,
pepř mletý,
sůl,
droždí,
cukr,
mléko,
máslo,
žloutek,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
mléko,
vejce,
semínka sezamová,
salát římský,
slanina,
rajče
Komentáře (2)