Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné rohlíky s omládkem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 883 kJ /
2 123 kcal
Bílkoviny51,35 g
Tuky64,24 g
Vláknina30,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy319,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly a uděláme rohlíky – měla jsem 8 velkých. Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet. Krok 3: Rohlíky necháme nakynout na plechu, potřeme vodou, rozmíchanou s troškou solamylu, posypeme vločkami a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C).
Vločky na posyp jsou použity sojové.

Zveřejněno 28. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Rohlíky jsou hodně celozrnné, přesto lehounké a moc dobré i druhý den, pokud vám zbydou. A hlavně – jsou domácí, od maminky!

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/celozrnne-rohliky-s-oml...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nevím, proč ta fotka skončila tady a vůbec se neobjevil komentář. Pečivo bylo úžasné, nadýchané s křupavou kůrkou.👍 Jen já nerada motám rohlíky a taky to neumím tak dobře, jako mi jdou uzlíky. 😉

Dajda: moc pěkně se ti povedly, děkuju za zprávu i foto 😘

si nedostižná...:-D

Další parádní kousek:-K:-K

Rohlíky vypadají báječně :yes:. Určitě je vyzkouším, mám ráda celozrnné pečivo:-K. Mohla bych je zadělat v pekárně:-?

bystrouska: určitě můžeš. Omládek smíchej mimo pekárnu, vlij ho do ní a nech vykynout. Až přidáš zbytek surovin, udělej těsto bez předehřevu - to by byla další doba (už navíc), po kterou by omládek stárnul;-)

Tématické fráze:
pečivo s omládkem, rohliky s omladkem, žitný celozrnné rohlíky, celozrnné rohlíky, top recepy celozrné rohlíky, pečivo se sladenkou, celozrnné pečivo se sladěnkou, rohlík se sladěnkou, jak svinout rohliky, co je pečivo s omládkem, kaiserky se sladěnkou, rohlík s omládkem, dobré celozrnné rohlíky recept, je sojovy rohlik celozrnne pecivo?, celozrnny rohlik omladek, dobré rohlíky s omládkem, celozrnné pečivo se sladěnkou, jak vyvalet rohliky, omládek, zadelat na omladek

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, kefír, olej, sůl, kmín drcený, mouka celozrnná žitná jemná, mouka celozrnná pšeničná jemná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu