Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z pečených rajčat a cuket

Výrazný salát z pečených rajčat, nakrájené cukety a další zeleniny, ochucený bylinkami a balzamikem. Sladkokyselý kontrast a plná zeleninová chuť z něj dělají skvělý letní doplněk k masu i pečivu.

Hodnocení receptu je 4,9 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 159 kJ /
755 kcal
Bílkoviny21,60 g
Tuky52,49 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,00 g
Sacharidy44,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté cukety nakrájíme i se slupkou na 1 cm tlustá kolečka, která překrojíme na čtvrtky nebo půlky (podle velikosti). Rajčata nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky, zbylé necháme celé. Bílou část jarní cibule nakrájíme na kolečka. Krok 2: Smícháme všechny přísady na potření do hladké směsi. Krok 3: Do pekáčku dáme cukety a cibuli. Pokapeme trochou ochuceného oleje a posypeme částí bylinek. Krok 4: Nahoru uložíme rajčata a všechen česnek. Vše potřeme olejem, posypeme bylinkami a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Krok 5: Pečeme asi 15 minut (řídíme se zkušeností své trouby). Rajčata musí být změklá a lehce připečená a cuketa křupavá. Během pečení potíráme zbylým olejem. Krok 6: Hotovou směs přendáme na talíř a ještě horkou posypeme kostičkami sýru a zbytkem bylinek. Krok 7: Na talíři zeleninu polijeme vypečenou šťávou. Nepodáváme horké, ale vlažné, aby sýr zvláčněl a bylinky se rozvoněly.

TIP: Nejoblíbenější recepty s balkánským sýrem

Zveřejněno 11. 7. 2017

Poznámka autorky mika59

Můžeme před koncem přidat do trouby kolečka rohlíků, potřené bylinkovým olejem a opéct. Máme k tomu i přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkzQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GkzQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nedávno jsme to měli k večeři, je to chutné, asi bych to nenazvala úplně salát, ale prostě pečená zelenina, ale to je fuk. Přidávám mezi své recepty a občas to udělám, díky za inspiraci.

Skvělý tip, který jsem si upravila či doplnila o lehce předvařenou červenou řepu nakrájenou na půlkolečka a jogurt s olejem ze sušených rajčat, jinak jsem téměř plus mínus kopírovala ... je půlnoc a já snědla s chutí dvě misky, což normálně neexistuje :-) takže asi super:-*

<3<3No proste super:-K:yes::yes:

Děkuji Vám...:-K

Krásný letní salát,mňam:-K:yes:

super teplý šalát. ;-) V´äčšinou robíme studené, ale teplý šalát má čo do seba. ;-):yes:

tejaja: ;-):-K

Tématické fráze:
salát z pečené cukety, recepty z cukety a rajčat, pečeny rajčata, pečené rajčata v troubě, žlutá cuketa salát, salát z cukety a rajčat, salat z pecenych rajcat, salát s pečených rajčat, co ze žlutých rajčat, salát z cukety pečený v troubě, pečená cuketa salát, salát ze žluté cukety, pečená cuketa rajče dyne, pečená žlutá rajčata, recept cuket rajčat, pčená rajčata recept, pečená rajčata s cuketou, cuketa rajčata recepty, recepty cuketa a rajčata, pečenáče z cukety

Suroviny:
rajče, cuketa, žlutá cuketa, česnek, cibulka jarní, sýr balkánský, bazalka čerstvá, koření oregáno, tymián, olej olivový, ocet balsamiko, cukr hnědý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu