Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky v kysaném zelí - v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 371 kJ /
3 196 kcal
Bílkoviny265,76 g
Tuky95,04 g
Vláknina65,73 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 19,94 g
Sůl49,02 g
Sacharidy289,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso a údenú klobásu - 200 g spolu pomelieme. Krok 2: Ryžu premyjeme a cca 3 min. varíme. Krok 3: Cibuľu pokrájame na drobno a udusíme na masti. Krok 4: Celú kapustu oberieme od vrchných listov, dáme do vriacej vody, varíme, keď listy zmäknú, vyberieme - pekne dokola orezávame listy. Vrátime hlávku do vriacej vody a opakujeme. Z listov zrežeme rebro. Ak máme kyslé listy zo suda, tento relatívne prácny bod odpadne. (Dajú sa zrýchlene za pár dní vykvasiť v slanej vode na tento účel aj samotné.) Krok 5: Zmiešame mleté mäso a mletú klobásu s ryžou, vajcom, korením, udusenou cibuľou, mletou paprikou, cesnakom, soľou. Na listy kladieme plnku, zvinieme a formujeme balíčky. Krok 6: Na dno pomalého hrnca dáme vrstvu premytej kapusty, na to dáme rascu a korenie, rozložíme plnené listy, kolieska klobásy, zas vrstvu kapusty, rozmrvenú kocku, paprikový pretlak, zas naplnené listy a koreniny, posledná vrstva je kapusta. Zalejeme vodou, aby bolo všetko ponorené. Krok 7: Nastavíme HIGH 5,5 hodín, po 4,5 hodinách múku zmiešame s vodou a vlejeme, ochutnáme a dochutíme, ak sa nám zdá málo slaná alebo kyslá a ešte varíme 1 hodinu. Krok 8: Varila som veľké množstvo, vo veľkom, 6 litrovom PH, bol skoro úplne plný, preto aj taká doba varenia. Zrejme menšia dávka chce kratší čas. Z tejto dávky som mala 22 plnených listov.

Zveřejněno 15. 1. 2011

Poznámka autora magdalenka

Konzumujeme s kyslou smotanou a čerstvým chlebom. Najlepšie chutí na druhý deň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0ox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0ox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásně popsaný postup, posílám bodík! :-D:yes:

Mstibor Háborů 10. 3. 2017 19:01
Menší dávka v pomalém hrnci v žádném případě neznamená kratší dobu vaření, nedosáhlo by to potřebné teploty.

Isu, ja mám dojem, že všade sa kapustné, teda zelné, listy plnia. Jedla som ich v Nemecku aj v Chorvátsku aj v Maďarsku. V Čechách ešte nie, ale možno som na ne nenatrafila. Na východnom Slovensku im hovoria golubce. Existujú viaceré varianty, rôzne druhy mäsa a koreniny. Je to trochu prácne jedlo, ale výsledok stojí za to.
Moja rodina ho miluje, robím aj variantu bez kvasenej, iba čisto s hlávkovou kapustou. Až vyskúšaš, daj vedieť.

magdalenko, neříká se tomu taky golubce nebo golubky? někde jsem četla spor, zda je to ukrajinské nebo cikánské jídlo....vypadá to, že se k němu jako k tradičnímu pokrmu hlásí obě strany :-)

já jsem něco podobného jedla...a moc mi to chutnalo :yes: musím zkusit, občas už mám těch sekaných a karbanátků plné zuby ;-)

To musí být dobrota:-p:yes:, určitě vyzkouším:-)+

Vypada to skvele, pridala jsem 2. bodik. :yes::-K

Ani já nevlastním pomalý hrnec, asi si pořídím větší byt na stará kolena, co nadělám?:-D Magdi, moc se mi to líbí:-p:yes:

Tohle moc miluju:-p:yes::yes:, jen peču normálně, pomalý hrnec nevlastním

Dnes jsem koupila kapustu na závitky.Máme to moc rádi s rajskou omáčkou:-p.

Tématické fráze:
ukrajinské golubce, zelný list na koleno, zelny hrnec, golubce, maďarské zelné závitky, golubce po slovensku, plněné zelné listy recept slovensko, golubce v pomalém hrnci, zelí v pomalém hrnci, golubky, zelné závitky, cikánské golubky, zeli pomaly hrnec, pomalý hrnec a zelí, zelné závitky na zelí, cikanske zelne zavitky, pomalý hrnec recepty, ukrajinské závitky, vepřové na zelí v v pomalém hrnci, zelne zevitky ze zeli slovenske

Suroviny:
zelí kysané, plec vepřová, klobása maďarská, rýže, vejce, cibule, olej, česnek, paprika sušená sladká, sůl, pepř, bobkový list, rasco, maggi, protlak paprikový, mouka polohrubá, zelí hlávkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu