Bůčková roláda s nádivkou
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli a česneku a podlitou vývarem.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 855 kJ / 5 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,33 g |
Tuky | 433,17 g |
Vláknina | 17,93 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 2,69 g |
Sůl | 5,93 g |
Sacharidy | 108,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plát masa upravíme tak, že ho podélně rozřízneme po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedořízneme, aby držel pohromadě. Maso můžeme mírně naklepat. Osolíme a opepříme z obou stran.
Krok 2: Rohlíky nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky a namočíme do mléka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme.
Krok 3: Jakmile jsou rohlíky měkké, vymačkáme přebytečnou tekutinu, přidáme změklé máslo, vejce, slaninu, česnek, majoránku, petrželku a osolíme. Vše důkladně promícháme.
Krok 4: Na plát masa rozprostřeme nádivku, ne až ke krajům, a opět po vláknech roládu zavineme. Zpevníme provázkem (můžeme v řeznických potřebách koupit i síťku k tomu určenou). Roládu ze všech stran posypeme kmínem.
Krok 5: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nahrubo ad dáme na dno pekáče. Položíme roládu a podlijeme cca 150 ml vody nebo vývaru.
Krok 6: Přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině poklici sejmeme, roládu můžeme obrátit a za občasného přelévání výpekem pečeme ještě asi 30-40 minut. Podle potřeby doléváme tekutinu.
Krok 7: Po upečení odstraníme provázek, necháme chvilku odpočinout a krájíme na silnější plátky.
Krok 8: Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory, případně kaší přelité výpekem.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0N9y
Moje poznámka
Bůčková roláda s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0N9y
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 12 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 34 minutami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 2 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 2 hodinami
Koprová polévka
Radka61 před 5 hodinami
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 7 hodinami
Jahodové smoothie
Valis před 13 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 14 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 14 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 16 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 16 hodinami
Tématické fráze:
bůčková roláda plněná nádivkou,
bučková roláda,
bučkova roláda s náplní,
bučková roláda video recept,
bůčková roláda videa,
nádivka do vepřové rolády,
vepřová roláda s nádivkou,
nádivkou plněná roláda z bůčku,
napln do buckove rolady,
plněná bůčková roláda,
bůčková roláda recept,
bučkova roláda videorecept,
recept buckova rolada,
bůčková roláda video,
rolada z bucku,
bučková nádivka,
bůčková plněná roláda,
bůčkove rolády,
jak udelat buckovou roladu,
nádivka do rolády
Suroviny:
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
kmín celý,
sůl,
vývar masový,
rohlík,
pečivo,
slanina,
vejce,
česnek,
máslo,
majoránka,
petrželka zelená,
sůl
Komentáře (15)