Suroviny
Porce: 5 mini koláčů (formičky na créme brulee)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 947 kJ / 2 855 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,21 g |
| Tuky | 194,84 g |
| Vláknina | 24,30 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 669 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 216,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože vytvořila takovou drobenku. Potom jsem k těstu postupně po lžících přidávala studenou vodu a rychle vytvořila hladké těsto. Z těsta jsem udělala placku, zabalila do folie a nechala půl hodiny chladnout v lednici.
Krok 2: Mezitím jsem připravila společnou náplň - v pánvi na slunečnicovém oleji jsem osmažila na plátky nakrájenou cibuli. Po chvíli smažení jsem cibuli zalila smetanou, osolila, opepřila a zhruba 4 minuty společně povařila.
Krok 3: Jako další jsem nakrájela žampiony na plátky, pórek a jarní cibulku na kolečka. Mangold jsem krátce spařila vroucí vodou.
Krok 4: Hermelín a Nivu jsem nakrájela na malé kousky, ementál a parmazán nastrouhala nahrubo.
Krok 5: Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice, nechala trochu povolit a rozdělila na 4 díly. Na pomoučeném vále jsem rozválela každý kus těsta na ne úplně tenký plát a natlačila ho do forem. Z odkrojků jsem vyválela další plát a naplnila poslední pátou formičku.
Krok 6: Na dno každé z nich jsem nandala zchladlou smetanovou směs a potom jsem je naplnila každou zvlášť jinými surovinami - mangold, muškátový oříšek, vlašské ořechy, Parmazán, další Niva a pórek…a tak dál.. Poslední formičku jsem naplnila tím, co zbylo.
Krok 7: Quiche jsem pekla při 160°C v programu horký vzduch zhruba 35-40 minut (během pečení jsem je zakrývala alobalem, aby náplň nezčernala..).
Krok 8: Z formiček jsem je vyklopila, až když úplně vychladly.
Zveřejněno 15. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Moje poznámka
Mini quiche čtyřikrát jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PXJ
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
mini quiche,
quiche niva,
miniquiche,
quiche s mangoldem,
formicky na quiche,
quiche s nivou,
forma na mini quiche,
mini quisch,
mini quiche recept,
miniqiche,
mini quiches,
ovocne misy mini,
mini kiš,
naplně do quiche s nivou,
mini quiche recepty,
quiche mangold,
quiche ve formickach,
mini quiche lorraine,
recept na mini quiche,
mini quieche
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej rostlinný,
sůl,
pepř,
sýr hermelín,
cibulka jarní,
sýr ementál,
žampióny,
sýr niva,
pórek,
mangold,
ořechy vlašské,
ořech muškátový,
parmazán,
Komentáře (3)