Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaný hrášek/prívarok

Prívarok s hráškem je prosté, ale přesto výborné jídlo. Hrášek ve smetanově krémové omáčce, zahuštěný máslovou jíškou, dochuťte octem a cukrem. Bobkový list a nové koření dodají omáčce chuť. Podávejte s kouskem pečeného masa nebo vajíčkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 266 kJ /
780 kcal
Bílkoviny11,96 g
Tuky66,37 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy32,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozehřátém másle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Krok 2: Přidáme čerstvý nebo mražený hrášek, bobkový list, nové koření dle chuti a opepříme. Vše promícháme, přilijeme smetanu nebo mléko a přivedeme k varu. Krok 3: Vaříme jenom chvilku, aby se hrášek nerozvařil a zůstal na skus. Dochutíme troškou cukru, solí a octem. Vše krátce provaříme, případně dle potřeby přilijeme trošku mléka a zředíme, ale prívarok by měl zůstat hustší, krémovitější konzistence. Vyndáme bobkový list. Krok 4: Podáváme s bramborem nebo s opečenou uzeninou, plátkem hovězího, vepřového nebo uzeného masa nebo vejcem v libovolné úpravě.

TIP: Oblíbené recepty na slovenský prívarok

Zveřejněno 7. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný hrášek/prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxRB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný hrášek/prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxRB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Diskusia, týkajúca sa slova prívarok a jeho českého ekvivalentu bola presunutá tu: https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4615 . Tam je možné v diskusii pokračovať.

Tématické fráze:
zadelavany hrasek s mrkvi, hráškový prívarok, hrášek recepty, zadelavany hrasek s uzeným masem, zadělávaný hrašek s s mrkví, recepty z hrachu, hrášek na smetaně zadělavany, yadělávaný hrášek, uprava mrazeneho hrasku, privarok hráškový, zadelavany hrášek z masem, hrášek v receptu, hrasekzadelavany, zadělávaný hrášek s mrkev, yadelavanz hrášek, zadělávaný hrášek a uzené maso, recept na zadělávaný hrášek s mrkví, zaděláváný hrách, wwwzadělávaný hrášek recept.cz, zadelavany hrášek se zakysanou smetanou

Suroviny:
hrášek, cibule, máslo, smetana na vaření, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření mleté, pepř mletý, sůl, cukr krupice, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu