Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 363 kJ /
1 760 kcal
Bílkoviny37,02 g
Tuky73,66 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy229,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Krok 2: Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek), cukr, skořici, citronovou kůru, vejce, olej, mouku a kypřidlo, případně i to, co bychom chtěli dle chuti ještě do těsta přidat (kokos, rozinky, nasekanou čokoládu nebo ořechy, kakao...) a promícháme. Krok 3: Dále přidáme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme, přisypeme a vmícháme na kostičky pokrájené očištěné jablko (hrušku) pokapané citronovou šťávou a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky nebo dortové formy nebo pekáčku. Krok 4: Pokud budeme péct v remosce, stačí ji zaklopit, zapnout a péct cca 20 minut dozlatova. Jestliže budeme péct v troubě, před pečením ji předehřejeme na 170 stupňů. V obou případech vyzkoušíme špejlí, zda se těsto již nelepí. Krok 5: Pokud budeme péct buchtu jako rychlou sladkost ke kafíčku nebo snídani či svačinu, postačí jen lehce pocukrovat a můžeme podávat. Buchtu lze použít i jako korpus pro řezy s tvarohovým nebo pudinkovým krémem, nepotřebuje totiž proležet, postačí jen vychlazení, protože je nadýchaná a vláčná sama o sobě. Krok 6: Jablka (hrušky) nemusíme loupat, pokud mají houževnatou slupku, to pak ano.

Zveřejněno 27. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w2z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w2z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hrušková buchta, buchta z remosky, rychla hruskova buchta, buchta s jablky z remosky, rychlá buchta s hruškami, buchta s jablky a hrušky, buchta v remosce, jablečná/hrušková buchta(nejen) z remosky, buchty s jablky a hruškami, koláč ze strouhaných jablek v remosce, buchta s jablky v remosce, buchta ze strouhanych hrusek, buchta do remosky, jablkova buchta remoska, jablečná strouhaná buchta s krémem, buchta ovocna s remosky, v remosce pečený jablečný páj recept pečený v v remosce, hruškový koláč z remosky, buthta hruskova v remosce, rychla buchta s jablky a krémem

Suroviny:
vločky ovesné, mléko, jablko, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, cukr, kůra citronová, skořice, jablko, kakao, kokos, rozinky, brusinky, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu