Zelnačka podle mé chuti
Tato polévka je ideální volbou pro každého, kdo si rád přizpůsobí jídlo podle svých preferencí. Ať už máte rádi výraznější kyselost, jemnější chuť nebo spíše kořeněné a syté varianty, tato zelňačka vám umožní upravit ingredience tak, aby vyhovovaly právě vašemu vkusu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 484 kJ / 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,98 g |
| Tuky | 2,26 g |
| Vláknina | 39,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 101,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
Krok 2: Zatím oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme klobásu na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce.
Krok 3: Nakrájíme žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu ať si nakrájí každý podle svého uvážení. Vše dáme vařit do hrnce. Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku.
Krok 4: Na závěr přidáme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru. Necháme uležet do druhého dne v lednici.
Zveřejněno 13. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelnačka podle mé chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99oB
Moje poznámka
Zelnačka podle mé chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99oB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelnačka,
zelnačka recept,
zelˇnačka,
recept zelnačka,
zel%načka,
zelˇˇnačka,
zelnačka-recept,
zel,
zelnačka recepty,
recept na zelňačku,
zel`na4ka,
zel'načka,
recept zel'načka,
zel´načka,
recepty zelnačka,
brambory krty,
receptz na polévku zel´načka,
zel¨nacka,
polevka s ruzickovou kapustou,
zelnice uležet
Suroviny:
zelí bílé,
žampióny,
kapusta růžičková,
mrkev,
cibule,
česnek,
klobása pikantní,
brambory,
máslo,
majoránka,
paprika,
sůl,
cukr,
koření nové koření,
pepř mletý,
bobkový list,
cukr
Komentáře (10)