Postup přípravy
Krok 1: Slepici uvaříme na polévku jak jsme zvyklí, vyndáme ji z vývaru a necháme vychladit.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zatím připravíme marinádu z oleje, žloutku, soli (opatrněji, slepice se vařila ve slaném vývaru), trošky pepře, worcesteru, sójové omáčky, kdo rád ostré, přikrájí i 1 malou chilli papričku (bez semínek). Vše dobře prošleháme. Krok 2: Maso z vařené slepice (z prsou a stehen) zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší sousta. Naložíme do marinády, trochu upěchujeme, aby povrch byl rovný a hustě poklademe slabými kolečky pórku, pěkně jedno vedle druhého. V nouzi lze použít i jemné plátky cibule, ale s pórkem to je lepší. V marinádě necháme nejméně 24 hodin, ale podle mojí zkušenosti je lepší nechat maso marinovat alespoň dva dny. Vařené maso totiž nevsákne chuť marinády tak snadno, jako maso syrové. Obávat se, že by se maso mohlo zkazit nemusíme, je už varem tepelně dobře ošetřené. Nádobu přikryjeme nebo přetáhneme kuchyňskou fólií a dáme do chladničky. Krok 3: Maso opečeme na pánvi (dávám pod něj ještě i lžičku oleje), můžeme přidat i žampiony, můžeme i trochu podlít bílým vínem, podle toho, co kdo rád. Podáváme s hranolky (já to jím jen s chlebem, třeba k večeři). Nakládám jen prsíčka (mám z toho dvě porce) a stehna upravuji jinak, ale pro větší rodinu by toho jen z prsíček bylo málo.
Zveřejněno 19. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Moje poznámka
Čína z vařené slepice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pyp6
Nejnovější recepty
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Tortilla s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Plněná mini tortilla
Přidáno před 12 hodinami
Řezy z knedlíků a brokolice
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
ricci před 35 minutami
Vepřová játra na slanině
poirotka před 1 hodinou
Čajová kolečka
sarik před 8 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
iveta.kroul před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
LucieKrou před 11 hodinami
Domácí chleba z trouby
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Čokoládové řezy s karamelem
Tynagaz před 11 hodinami
Placičky z bramborové kaše
brtna před 11 hodinami
Brambory se špekáčky na pivu
Pencroo před 12 hodinami
Tématické fráze:
vařená slepice,
recepty z vařené slepice,
slepice recepty,
vařené slepičí maso recepty,
cina ze slepice,
vařená slepice recepty,
vařené slepičí maso,
vařené maso ze slepice,
slepice recept,
co z vareneho slepiciho masa,
slepičí maso,
vařená slepice co z masa,
cina z vareneho masa,
recept z vařené slepice,
slepice na čínu,
maso z vařené slepice,
čína slepice,
haše se slepice,
recept na vařené slepičí na maso,
slepice ala kuřecí čína
Suroviny:
slepice,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
sůl,
pepř,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (16)
Nechcem tu nejako podsúvať svoje recepty, ale nám veľmi chutí takýto šalát z varenej sliepky: https://www.toprecepty.cz/recept/17324-salat-z-dru...
Ale k receptu - kdysi dávno jsem na jedné oslavě jedla naprosto skvělý "salát", základ byla právě vařená slepice natrhaná na kousky, určitě tam byla sojovka a worchester, hodně různé zeleniny ( pórek, barevné papriky) a chilli papriček, tohle mi to - bez toho žloutku - připomnělo...Takže děkuji