Zase jiná zelňačka
Hustá a vydatná polévka, jejímž základem je kvalitní kysané zelí a je zahuštěná pohankovou lámankou. Nepostradatelné jsou lesní houby, uzený bůček a zelenina. Polévka chutná nejlépe druhý až třetí den, kdy se všechny chutě krásně propojí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 634 kJ / 1 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,26 g |
Tuky | 49,98 g |
Vláknina | 103,01 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,10 g |
Sacharidy | 140,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zase jiná zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3zv
Moje poznámka
Zase jiná zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3zv
Nejnovější recepty
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 22 minutami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 14 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 22 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 5 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 6 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 7 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 12 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 13 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 15 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 16 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 16 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 17 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka recepty
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
bůček uzený,
mrkev,
celer,
celer,
houby čerstvé,
česnek,
sádlo,
lámanky pohankové,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
chilli,
vývar zeleninový,
nať celerová
Komentáře (3)