Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná cuketa

Nakládaná cuketa s paprikou je svěží a barevná pochoutka, která oživí každé jídlo. Ať už jako příloha ke grilovanému masu, součást obložené mísy nebo jen tak na chleba. Chuť léta ve sklenici, kterou si zamilujete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 991 kJ /
954 kcal
Bílkoviny18,66 g
Tuky8,31 g
Vláknina27,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24,08 g
Sůl60,00 g
Sacharidy190,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu, pokud máme přerostlou, oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na asi 1 cm široké a cca 10 cm dlouhé proužky. Pokud máme mladší cuketu, neloupeme, jinak pokračujeme stejně. Krok 2: Papriku nakrájíme na stejně dlouhé proužky - jen o něco slabší. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Krok 3: Na dno skleničky hodíme pár koleček cibule, a poté vedle sebe jednotlivě střídáme cuketu a papriku. Takto vyplníme celý prostor skleničky. Naplněné skleničky zalijeme lákem a zavíčkujeme. Krok 4: Sterilujeme na teplotu cca jako okurky na 80 °C po dobu asi 15 minut. Krok 5: Poté vyndáme, necháme vychladnout a nějaký ten čas uležet - zhruba 1-2 měsíce.

TIP: Jak uchovat cukety - osvědčené rady

Zveřejněno 10. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xj0E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná cuketa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xj0E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Musíme vyzkoušet. 😊

Letos nevyzkouším :o(( málo paprik, nějak se mi nedaří. A co s tím vydlabaným "středem, jak ho zužitkovat?

Dík za recept, zrovna zkouším.

Jinak "měkýš" asi bude, to je každá nakládaná zelenina, ne?

:-pMoc pěkné. Cuketu miluju, když ji připravuji, musí být křupavá.
Vážně nebude po sterilizaci tzv " měkýš"?:-D
Pardon, lepší výraz mě nenapadl.

Tématické fráze:
nakládané cukety jako okurky, nakládaná pečená cuketa, nakládaná cuketa v oleji, nakladana cuketa s paprikou, recept na nakládanou cuketu, cuketa jako okurky, cuketa nakládaná jako okurky, nakládaná cuketa jako okurky, zavarana cuketa, nakládané cukety v oleji, nakládaná cuketa pod maso, nakládaná cuketa jako zelí, nakládaná cuketa s cibulí, cuketa zavarana recept, nakládaná cuketa jako okurek, nakldana cuketa, cuketa-nakládaná, zavarana cuketa recepty, naládaná cuketa jako okurky, cukety jako okurky

Suroviny:
cuketa, paprika čerstvá červená, cibule, voda, ocet, sůl, cukr, sacharin, koření nové koření, pepř, semínka hořčičná, bobkový list, koření hřebíček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu