Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 432 kJ / 1 776 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 156,73 g | 
| Tuky | 104,86 g | 
| Vláknina | 6,90 g | 
| Cholesterol | 851 mg | 
| Sodík | 2,16 g | 
| Sůl | 5,02 g | 
| Sacharidy | 49,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jako první připravíme míchaná vajíčka s okurkami. Na troše tuku osmahneme na menší kostky nakrájené okurky, chvíli restujeme, vyklepneme vejce, osolíme, umícháme do sražení a necháme prochladnout. (Místo tuku můžeme použít i drobně nakrájený, rozškvařený špek.)
	Krok 2: Plátky masa naklepeme do šířky, potřeme sardelovou pastou, opepříme, poklademe plátky salámu nebo šunky a navrstvíme míchaná vajíčka s okurkami. Plátky svineme do závitku a upevníme kovovými jehlami nebo párátky, na povrchu trochu osolíme.
	Krok 3: Cibuli nakrájíme a osmahneme na zbylém tuku dorůžova, vložíme závitky, ze všech stran trochu opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení závitky otočíme a pokud je třeba, dolijeme trochu vývaru.
	Krok 4: Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme suchou jíškou nebo moukou rozmíchanou v troše vody.
	Krok 5: Necháme dobře zvolna provařit, procedíme a vložíme zpět závitky, z kterých jsme odstranili jehly či párátka, šťávu ještě mírně necháme zavařit aby se závitky prohřály a ještě případně dochutíme.
Zveřejněno 12. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Znojemský vepřový závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpxg
Moje poznámka
					
				
Znojemský vepřový závitek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpxg
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							veprovy zavitek, 
						
						
							veprové závitky, 
						
						
							veprove plecko zavitek, 
						
						
							závitky z vepřového masa, 
						
						
							znojemske veprove platky, 
						
						
							vepřové závitky recept, 
						
						
							znojemské závitky, 
						
						
							recept na vepřové závitky znojemské, 
						
						
							znojemský plátek, 
						
						
							znojemský vepřový plátek, 
						
						
							vepřové závitky z plecka, 
						
						
							závitek z vepřového masa, 
						
						
							znojemské plátky, 
						
						
							vepřový závitky, 
						
						
							vepřové maso po znojemsku, 
						
						
							vepřový závitek recept, 
						
						
							vepřeva kyta, 
						
						
							znojemska vepřová plec, 
						
						
							znojemska veprova kyta, 
						
						
							vepřové závitky z plece
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							pasta sardelová, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							jíška, 
						
						
							kosti vepřové
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (24)
Pajaska: Děkuji moc za pochvalu a taky moc děkuji za přidanou fotečku