Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s vepřovým masem a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 231 kJ /
294 kcal
Bílkoviny8,04 g
Tuky15,52 g
Vláknina16,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky. Zasypeme kořením Tacos, jemně osolíme a necháme chvilku stát. Krok 2: Na větší a hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a restujeme dozlatova. Pak přendáme na talíř a uchováme v teple. Krok 3: Na tutéž pánev s výpekem po masu přidáme na osminky nakrájenou cibuli a na stroužky nakrájený česnek, orestujeme do sklovata, přidáme bulgur, kari koření, promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou. Krok 4: Přidáme zeleninu, dle potřeby dosolíme, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme asi 15 minut. Krok 5: Přidáme orestované vepřové maso, červenou papriku na proužky, cherry rajčata na čtvrtky, pórek na nudličky, je-li nutné, ještě trošku podlijeme a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut. Krok 6: Jestli jsme podlili moc, necháme u konce bez přikrytí, aby se nám přebytečná tekutina vydusila pryč. Jídlo v pánvi má být šťavnaté, ale "neplavat".

Zveřejněno 15. 4. 2009

Poznámka autorky mirca75

Já měla maso naložené na špízy na gril, ale protože mi marodí omladina, grilování se nekoná a já ho spotřebovala takto. Jestli není Tacos koření, nic se neděje (ale je to škoda, protože je moc dobré), může se maso posypat troškou kari koření a sladké mleté papriky a nebo se může jen osolit, opepřit a restovat.

Lze s úspěchem použít i maso kuřecí (ale pašík je pašík). Základní recept je z obalu bulguru, ale já jsem si ho dost upravila po svém.

Masa jsem měla tak 200g a bulguru jsem zdělala asi 1/3 (z půl kila). Je z toho po uvaření tak na 3 dospělácké porce a moc nám to se synem chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5x3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5x3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vynikající,dnes jsem dělala na oběd :-p:-p:-p

Bulgur neznám, ráda vyzkouším. My máme oblíbené tortily a kuskus. V Albertu nedávno zlevňovali hodně položek, včetně těchto. Recept určitě vyzkouším. Děti si taky oblíbily změny.:yes:

Bulgur také kupujeme v Albertu - a za dobrou cenu. Jinak děkuji za recept a tip na Tacos koření.

Já ho dělám s kuřecím stehenním masem a byla to pohádka :-p:yes:

Mirčo, manžel dnes večer velmi často postává nad hrncem na sporáku a ujídá, asi ho budu muset strčit do ledničky (ten hrnec myslím, manžela studeného nepotřebuji ;-) ) Zachutnalo mu... nakonec všem, takže ještě jednou díky za recept!

Elizo:-)tak to jsem moc ráda že ti bulgur chutnal:-p.Můj syn už se taky poptával,kdy už zase bude,ale při tom množství receptů odsud co chci vyzkoušet,nevím,nevím...;-):-D Ta kurkuma je dobrý nápad,ale bohužel u nás ji neseženu(a že se vždy snažím,ale prodavačky vždy jen:-O co to je?) a tak musím počkat až na nákupní výlet do většího města:-D A díky za fotečky,jsou moc pěkné:-)

Tak Mirečko, dnes konečně došlo na Tvůj recept...:-p
Použila jsem kuřecí maso, červenou cibuli a místo kari kurkumu. Moc dobrůtka, díky za inspiraci a - posílám fotky...:-)

Já myslím že ta pohanka je výborný nápad ;-):-p

Marto:-)asi nejblíž je tomu opravdu ten kuskus,jak píše Gábina.Kroupama si nejsem až tak jistá:-(.Ta pohanka by stála za uvážení:-O;-),ale já z ní znám chuťově jen kaše:-p.Bulgur je po uvaření měkký,šťavnatý,ale při skusu krásně jakoby křupne.
Jestli budeš dělat z pohanky dej mi prosím vědět jaké to bylo:-p.Díky

Možná by to šlo i z kuskusu, řekla bych, že je bulguru hodně podobný :-))

Mirčo, myslíš, že by to šlo tak chutně připravit i s kroupama nebo pohankou? Bulgur tu zrovna nemám a do nějakého zásobenějšího krámku se dostanu kdo ví kdy :-(. Vypadá to totiž moc dobře :-p:-p:yes: a nechce se mi moc dlouho čekat :-D.

Jiřinko:-)Tacos je koření na mexickou kuchyni,ale jestli máte rádi letní "grilovačky" tak ho hojně využiješ i tam(třeba na kuř.křídla,grilované rajčatové půlky)a myslím že vám bude móóc chutnat:-p
Elizo:-)myslím že ti bude chutnat:-p a budu ráda když dáš vědět:-)

Hanko:-)bohužel reaguji až dneska a tak nevím jestli už někdo nebyl rychlejší do vzkazů:Bulgur je zpracovaná hrubě pomletá pšenice-je velmi jednoduchá na přípravu a má lehce oříškovou chuť(nepřehlušující chuť jídla).Je výživná,lehce stravitelná a velmi se hodí i jako strava pro děti.Hodí se do zeleninových i masových jídel,jako příloha i na sladko s ovocem,..Toliko odborný přepis z obalu;-).
Já mám děti 3 a dělám jim na sladký způsob s ovocem,nebo jako různá rizota.Se starším synem si děláme s masem,aj..
Jediné mínus je trochu vyšší cena:-(v Bille 0,5kg/39,90kč),ale taky je pravda že se Bulgur vařením zdvojnásobí svůj objem a tak ho není třeba tolik.A tudíž i déle vydrží.Ale nám moc chutná a tak vím že stojí za vyzkoušení;-):-).

Mirčo, dnes jsem zrovna bulgur koupila, tak se Tebou asi nechám inspirovat, díky.

Tématické fráze:
bulgur s kuřecím masem, bulgur s vepřovým masem, bulgur s kuřecím masem a zeleninou, bulgur se zeleninou a uzeným masem, recept na zeleninový bulgur, nejlepší recepty na bulgur, jak se vaří bulgur, pšeničný bulgur, bulgur s mletým masem, pšeničný bulgur recepty, kuskus s vepřovým masem, recept na pšeničný bulgur, vepřové maso s bulgurem, recepty s bulgurem, burgur, bulgur se zeleninou a kuřecím masem, bulgur cena, recept bulgur a kuřecí maso, vepřové maso se zeleninou, recepty z bulguru a kuřecí maso

Suroviny:
bulgur, maso vepřové, sůl, pepř mletý, koření kari, tacos koření, olej, cibule, česnek, vývar masový, fazolky zelené, zelenina kořenová, paprika čerstvá červená, rajče cherry, pórek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu