Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beskydská fazolačka (od Mánka)

Lahodná smetanová polévka z Beskyd je přesně to, co vás po dlouhém dni zahřeje i zasytí. Fazole, uzené maso a kysané zelí tvoří poctivou a vydatnou kombinaci, která si přímo říká o krajíc čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 544 kJ /
1 803 kcal
Bílkoviny87,60 g
Tuky112,80 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 4,67 g
Sůl11,20 g
Sacharidy92,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V jednom litru vody uvaříme doměkka fazole. Doba vaření se odvíjí od použitého druhu fazolí a měli bychom ji najít na obalu. Fazole můžeme také předem namočit a dobu vaření urychlit. Krok 2: Ve druhém hrnci v jednom litru vody uvaříme doměkka uzené maso a kysané zelí. Vaříme zhruba 30-45 minut. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, pokrájíme na kousky a vše slijeme dohromady. Krok 4: Polévku zahustíme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku a ještě alespoň 15 minut provaříme. Krok 5: Opepříme a osolíme. Můžeme podávat s chlebem.

TIP: Fazole v naší kuchyni

Zveřejněno 18. 8. 2017

Poznámka autorky cathleen

Recept mám od milého kamaráda, který ho prý "někde" potkal. Kamarád nedávno zemřel, tuhle polévku budu mít už navždy spojenou s tím, jak jsme si o ní se smíchem vykládali - jak je jednoduchá a výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxPJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxPJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

DOBRÝ DEN.
Tuto fazulovou polívku vařím často, jen vždycky fazulu namočím den předem. Ve druhém hrnci uvařím maso a zelí čili udělám vývar, asi tak na 80 procent a pak tam přidám tu namočenou fazulu. Tím vařím vše v jednou hrnci . Doleju vodu z namáčené fazule a komu vadí voda z namáčení, kvůli nadůvání, tak ju tam nedává, ,,ale to k tomu patří,, . Nedávám mouku, ale dělám takzvané noky (hrubá mouka, podravka , vajíčko) , které tu polívku zahustí. Navíc u nás vévodí česnek a majoránka.
Jinak je to velice dobré pohlazení nejen na oko, ale po chuti.
,,toš teda tak,,

:-)<3:yes::yes: Opravdu výborná polévka. :-K

tejaja: Teri, děkuji za vyzkoušení i krásné foto:yes::-K

Výborná polievka, s chlebíkom chutila. U nás sa robia iné varianty, takže vďaka za recept. Toto je pre mňa zmena, veľmi príjemná. ;-):yes:

Mám ráda tuto fazolačku:-Q:-K:yes:Škoda že mi nevyšel sraz v Luhačovicích...už Milu nepotkám;-(

Tématické fráze:
beskydska polevká, beskydská zelňačka, vyborna fazolacka, polévka beskydská, beskycka fazolacka, jak uvařit fazolačku, beskydska fazolová polévka, beskydské fazolkacka, fazolačka recept v tlakaci, recept baskytské fazole, beskycka fazolová polévka, beskydské fazolky, beskydské polévka zelí, baskytské fazole, jednoduchá fazolačka, recept na poctivou slovenskou fazolačku, uzena fazolacka, fazolacka, beskydská cibulačka recept, jednoduchá výborná fazolačka

Suroviny:
fazole, bůček uzený, zelí kysané, smetana zakysaná, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu