Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
Krok 3: Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Moje poznámka
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
Nejnovější recepty
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 9 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Sendvič „Tuňákový sen“
Přidáno 24. 7. 2025 14:22:53
Sendvič s řízkem ve stylu české klasiky
Přidáno 24. 7. 2025 13:41:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 2 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 3 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 4 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 5 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 5 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 6 hodinami
Višňový koláč s ořechy
alcerm před 6 hodinami
Cuketové karbanátky s gothajem a sýrem
vagundova před 7 hodinami
Mexická tortilla s kuřecím masem
Palenka před 8 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
recept na utopence,
utopenci recept,
přemrzlé brambory,
utopenci 100x jinak,
vladislav stuparič,
utopenci se sýrem,
jak naložit utopence,
recept utopenci,
brambory 100x jinak,
naložené brambory,
recepty na utopence,
nálev na utopence recepty,
jak nakládat utopence,
utopenci nálev,
jak sterilovat brambory,
jak sterilovat utopence,
nálev na utopence,
utopenci s cibulí recept,
18722
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
sýr pivní,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
pepř černý,
tymián,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (42)
Takže já také ochutnala po 4 dnech a nenadchlo mě to
Elizo-tobě děkuji za fotky
Eliz jen mě tak napadlo,propíchala jsi dost ty brambory?Já je měla natáhnuté chutí dost-ale to asi udělala ta delší doba ve sklenici
Takže, jak to dopadlo u mě - sýr je dle očekávání fantastický, ovšem brambory tu chuť příliš nenatáhly (byly naložené 4 dny a pak jsem se začala bát, aby se nezkazily).
Takže jsem je nakonec i s tou cibulí a česnekem upekla v troubě (vcelku, olej jsem dost slila) a JO, pak jsme si pochutnali. Ony ty studené brambory v oleji můžou být pro někoho zvláštní...
Navíc, když to ten kuchař nazývá "utopenci" a kyselý nálev to nemá... Už jsem ten časopis také vyhrabala...
Tak uvidíme...
A chci se zeptat...už jste ochutnali? Myslím, jestli to za to stojí... Ještě byl manžel vyslaný pro pivní sýr, snad ho koupí...
Už se těším, čím nás další děvčata pčekvapí