Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 982 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,49 g |
Tuky | 42,98 g |
Vláknina | 57,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 506,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Moje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bageta / ciabatta
tecka před 2 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 3 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 3 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 3 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 3 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 4 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 5 hodinami
Tématické fráze:
diabetické recepty,
jidelnicek pro cukrovkare,
vaření pro diabetiky,
recepty pro cukrovkáře,
dia chléb,
dia jídelníček,
diabetický jídelníček,
dia zákusky,
jídelníček cukrovkáře,
dia chleba,
kuchařka pro cukrovkáře,
diabeticka kuchařka,
diabetická kuchařka on line,
diabetický chléb,
dia recepty,
dia zákusky recepty,
jidlo pro cukrovkáře,
kváskový chléb recept,
chleb bez droždi,
diabetické zákusky
Suroviny:
droždí,
cukr dia,
mouka žitná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
sůl,
nesolené arašídy,
semínka slunečnicová,
semínka dýňová,
semínka lněná,
vločky ovesné,
anýz,
fenykl,
kmín celý,
olej olivový,
voda
Komentáře (15)
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena