Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný táč s drobenkou

Táč jako od babičky, z kynutého těsta, s ovocem ze zahrádky a s máslovou drobenkou. V naší rodině je nejoblíbenější se švestkami, ale je jen na vás, jaké ovoce si na něj dáte. Je tak dobrý, že během chvilky nezůstane ani kousíček.

Hodnocení receptu je 4,7 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Koouky

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

velký plech 45 × 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 512 kJ /
4 425 kcal
Bílkoviny88,07 g
Tuky199,47 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 719 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy559,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce očistíme a v případě velkých kusů pokrájíme na drobné kousky. Krok 2: Dopředu nachystáme i drobenku, na kterou smícháme mouku, cukry a máslo. Dobře promneme prsty, aby se směs spojila. Krok 3: Troubu včas zapneme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 4: Odměřené množství mléka nalijeme do většího hrnku, ohřejeme, aby bylo teplé, ale ne horké. Krok 5: Do teplého mléka zamícháme lžičku cukru, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 6: Do mísy nasypeme mouku, špetku soli a přilijeme olej a vejce. Dále přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mělo by být spíše řidší. Krok 7: Vypracované těsto nenecháme kynout, hned ho nalijeme na plech. Krok 8: Poklademe připraveným ovocem a posypeme drobenkou. Krok 9: Nachystaný táč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180-200 °C asi 15-20 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 10: Před podáváním můžeme táč lehce pocukrovat moučkovým cukrem.

TIP: Sladké koláče s ovocem a drobenkou

Zveřejněno 10. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný táč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ym06

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný táč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ym06

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

perfektný, ďakujem za recept.:-)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Těsto super, krásně nadýchané

zdeniii: Máte to krásné 😋💗

Stanislaw: těsto je na velký plech. V receptu se nepíše, že se vymíchané těsto nechává vykynout.

Na jak velký plech se daný recept hodí?
Také by bylo dobré do receptu doplnit, že i když jsou v těstě kvasnice, tak se těsto nenechává kynout.

Výborné, se švestkami :-8 Jen kvasnic jsem dala poloviční množství.

Já už vlastně docela dlouho mám tento recept v oblíbených a teprve dnes jsem si všimla, že jsem autorce nepoděkovala. Takže to napravuji a moc a moc děkuji :-K. Pekla jsem tento táč už mnohokrát. Je výborný. Dnes ho peču se švestkami. :-):yes:

Děkuji moc za recept ! Táč jsem dělala po prvé a byl úžasný :-):-K

Koouky:vůbec ne,ba naopak-jsem skutečně potěšena a poctěna! :-8 a jsem moc ráda,že se fotka líbila:-),jinak +4

Monca.H.:Jsem ráda, že chutnalo :-) a pokud nevadí, dala jsem si foto na hlavní!:-8 Je opravdu povedený :yes:

Táč byl skvělý,přidala jsem foto :yes:;-)

eva hubova: Děkuji za pomoc :-)

Jiřičko,já jsem těsto dala na plech a než jsem si přichystala ovoce,drobenku a rozehřála troubu,tak těsto asi 10-15 minut na plechu vlastně kynulo:-)

A pro Vás Jiřičko, omlouvám se Vám. Ještě nemám moc zkušeností s pečením a vařením, učím se jak to jde. Tak se i mě vloudila chybička v pojmenování, nenechává se kynout, ale nrovnou se vylije na plech.Děkuji za upozornění:yes:

Děkuji za body i za foto :-K

Jiřička 16. 2. 2011 09:20
Táč vypadá moc hezky, ale já bych se chtěla zeptat zda těsto necháváte kynout? V názvu je kynutý a v postupu kynutí není uvedeno. Jde tedy těsto hned bez kynutí do trouby? Děkuji.

Buchta byla:-ppřidala jsem foto:yes:+2

Děkuji za uvítání!:-K:-)

Kláro, vítej na Topreceptech!:-):-K

Tématické fráze:
ovocný táč, ovocný táč s drobenkou, kynuty tac s ovocem, třešňový táč, třešňový táč s drobenkou, táč s borůvkami, táč s drobenkou, ovocný táč kynutý, jahodový táč, táč s ovocem, recept na ovocný táč, táč, kynutý ovocný táč, ovocný táč recept, táč recept, kynutý táč s drobenkou, ovocný táč hrnkový, jablečný táč, buchta táč, kynutý táč

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr krystal, olej, sůl, cukr vanilkový, cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, ovoce, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu