Suroviny
Porce: plech 30x40cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 897 kJ / 5 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,94 g |
Tuky | 288,28 g |
Vláknina | 37,48 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 748 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 658,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 st.
Krok 2: Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.
Krok 4: Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.
Krok 5: Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200 stupních asi 10 minut.
Krok 6: Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.
Krok 7: Krém: Z mléka + pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch moučkovým cukrem neudělá se škraloup).
Krok 8: Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabude do pěny.
Krok 9: Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1 cm od sebe kvůli lepšímu krájení.
Krok 10: Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.
Krok 11: Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.
Krok 12: Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.
Krok 13: Na každý piškot poklademe rozinku.
Zveřejněno 29. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy „Prsa černošky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLA0
Moje poznámka
Řezy „Prsa černošky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLA0
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 38 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 39 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty moučníky,
černoška ze salámu,
salámová černoška,
prsa,
černošky foto,
řezy z nutely,
slaný dort černoška,
černoška ze salámu a chleba,
černoščiny prsa,
prsa černošek,
krem z pudinku,
řezy prsa,
dort černoška,
foto černošky,
olejovy piskot,
cernozky,
salámová prsa,
moučníky z přidáním nutely,
recepty - moučníky,
cernosky ze salamu
Suroviny:
piškoty,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
mák mletý,
prášek do pečiva,
skořice,
krém,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
nutella,
salko,
šťáva citronová,
piškoty,
rozinky,
voda,
rum,
sirup,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (45)
Díky moc a vař a peč