Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 281 kJ / 2 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 345,44 g |
Tuky | 81,77 g |
Vláknina | 13,36 g |
Cholesterol | 1,60 g |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,88 g |
Sacharidy | 55,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne větší plátek masa.
Krok 2: Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z vnitřní strany okořeníme trochou mletého pepře tří barev a osolíme.
Krok 3: Do misky si nasekám na jemno šunku, uzené maso, přidáme vejce, petrželovou nať a hrašku. Dobře promícháme a vznikne nám přiměřeně hustá směs.
Krok 4: Na rozpálenou pánev s trochou oleje uděláme přibližně stejné hromádky dle velikosti rozklepaných kotlet a opečeme z obou stran do zlaté barvy. Vzniklé placky necháme lehce vychladnout a pak vkládáme do kotlet.
Krok 5: Náplň nám z nich tak nebude vytékat. Kotlety zajistíme párátky, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev.
Krok 6: Až maso zezlátne, tak jej přendáme do hrnce a na výpečku z kotlet opečeme do pěkné barvy nakrájené cibule a nasekané stroužky česneku, které společně s výpečkem přidáme do hrnce ke kotletám.
Krok 7: Podlijeme do ¾ uvedeným množstvím piva a dusíme velmi zlehka na malém plameni, tak aby se nám do šťávy prolnula chuť piva a surovin z náplně v kotletách.
Krok 8: Kotlety poté vyjmeme, odstraníme párátka a dáme kotlety na chvilku pro barvu opéct do trouby.
Krok 9: Vzniklou omáčku rozmixujeme, zahustíme dle potřeby a přílohy na požadovanou hustotu instantní jíškou a podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 2. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná kotleta pivovarského sládka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8Yk
Moje poznámka
Plněná kotleta pivovarského sládka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8Yk
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 2 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 9 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 12 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 21 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
kotleta,
plněná kotleta,
plněné kotlety,
plněné kotlety recepty,
recept na plněné kotlety,
pivovarský vepřový plátek,
kotleta plněná,
plněná kotleta recept,
pivovarský plátek,
plněná vepřová kotleta,
pivovarske platky,
plnene kotlety nadivkou,
pivovarský vepřový kotlet,
l sládek,
pivovarský kotlet,
plněna kotleta plátky,
plnena kotleta top,
recept na kotletu,
plněné vepřové kotlety,
pivovarská kotleta
Suroviny:
kotleta vepřová,
vejce,
šunka,
cibule,
pivo světlé,
hraška,
česnek,
nať petrželová,
olej slunečnicový,
sůl,
pepř tří barek
Komentáře (12)