Vepřová krkovice v majonéze
Vepřová krkovice v majonéze přináší jedinečnou kombinaci lahodného masa a bohaté majonézové omáčky. Tento pokrm spojuje šťavnatou a měkkou krkovici s křupavým povrchem a krémovou omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 312 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,96 g |
Tuky | 55,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 19,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče.
Krok 2: Každý plátek krkovice potřeme majonézou - cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cibuli na kolečka a na každý kus masa nastrouháme 100 g goudy nebo eidamu.
Krok 3: Pekáč uzavřeme alobalem nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut.
Krok 4: Po 50 minutách odstraníme alobal (poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut (pokud máme, použijeme horký vzduch nebo gril).
Krok 5: Jako přílohu můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.
Zveřejněno 27. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová krkovice v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEzr
Moje poznámka
Vepřová krkovice v majonéze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEzr
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 28 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 29 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 31 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
maso v majonéze,
krkovička v majonéze,
maso na majoneze,
krkovice s majonézou,
vepřové maso s majonézou,
vepřové maso v majonéze,
krkovice s Majolkou®,
vepřová krkovice,
řízky v majonéze,
vepřová krkovička recepty,
pečené maso v majoneze,
krkovička s majonézou,
vepřová krkovice recepty,
vepřová krkovice s majonézou,
vepřové řízky v majonéze,
krkovice pečená v majoneze,
pečená krkovice v majonéze,
krkovička na majonéze,
vepřové maso na majonéze,
pečená krkovice s majonézou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
majonéza,
sýr gouda,
sůl,
majoránka,
kmín celý
Komentáře (62)
dík za odpověď!
můžu se zeptat, co se po zapečení jako fyzicky stane s majolkou?