Suroviny
Porce: 3-4,záleží,jak silné plátky si ukrojíme
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 116 kJ / 2 418 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 152,83 g | 
| Tuky | 165,06 g | 
| Vláknina | 24,11 g | 
| Cholesterol | 447 mg | 
| Sodík | 3,34 g | 
| Sůl | 8,32 g | 
| Sacharidy | 69,34 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme.
	Krok 2: Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet.
	Krok 3: V hrnci osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, tu odebereme bokem a na puštěném tuku zprudka po obou stranách opečeme plátky masa (opékáme vždy po jednom kusu, jinak pustí šťávu a začnou se dusit) Opečené maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, na půlkolečka nakrájenou mrkev, podlijeme 4,5 dl horké vody, rozdrobíme bujon, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rybízovou marmeládu, hořčici, vložíme opečené maso a pod tlakem dusíme 15 minut.
	Krok 4: Mezitím si očistíme a na větší kousky nakrájíme kloboučky hlívy a na pánvici na troše tuku a drceném kmínu 10 minut orestujeme.
	Krok 5: Hrnec necháme vychladnout, přidáme orestovanou hlívu, 1 PL brusinek, trochu osmažené slaniny, přilijeme 1 dl vody, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem na mírném ohni vaříme 20 minut.
	Krok 6: Vypneme, ochladíme, maso dáme bokem, šťávu přecedíme do jiného hrnce, přidáme polovinu uvařené zeleniny a ponorným mixerem rozmixujeme. Kdo bude chtít omáčku tmavší a nezahuštěnou, nechá tak, jinak si rozmícháme ve 2 dl smetany 1 PL hladké mouky, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky a necháme 10 minut provařit.
	Krok 7: Pak přidáme maso s hlívou a zbytkem zeleniny, necháme prohřát a na talíři můžeme posypat zbytkem osmažené slaniny a brusinkami.
	Krok 8: Podávala jsem s bylinkovými noky - viz v poznámce, které se k tomuto pokrmu výborně hodily.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pikantní kančí krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m25O
Moje poznámka
					
				
Pikantní kančí krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m25O
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							divočák recepty z krkovice, 
						
						
							krkovice z divočáka recept, 
						
						
							krkovice z divocaka, 
						
						
							krkovice z divočáka recepty, 
						
						
							krkovička z divočáka, 
						
						
							divočina recepty divočák, 
						
						
							krkovice divočák, 
						
						
							divočák krkovice, 
						
						
							kančí maso recepty krkovička, 
						
						
							kančí krkovice-recept, 
						
						
							recept na krkovici z divočáka, 
						
						
							rybíz ala brusinky, 
						
						
							co uvařit z divočáka, 
						
						
							kanec krkovice, 
						
						
							noky recept, 
						
						
							recept krkovice z divočáka, 
						
						
							pikantní krkovička, 
						
						
							krkovice s divočaka, 
						
						
							divocak krkovice recept, 
						
						
							kančí maso krkovice
						
					
						Suroviny:
						
							maso kančí, 
						
						
							koření divočina, 
						
						
							olej, 
						
						
							špek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							hlíva ústřičná, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							marmeláda rybízová, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							bujón zeleninový, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							brusinky sušené, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							smetana
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
S focením mívám taky problémy,někdy nestihnu
Já jsem kance také připravovala a jedla poprvé
Ivi
Jani ten divočák-je to taková zajímavá chuť
Super dobrota