Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,40 g |
| Tuky | 28,22 g |
| Vláknina | 5,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 13,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mixéru nasypeme slunečnicová semínka a na nejvyšší rychlost je rozdrtíme co nejvíce na jemno. Potom přidáme utřený česnek, kousek okurky a všechno koření a vše ještě společně promixujeme.
Krok 2: Přidáme hořčici, ocet a trošku nálevu z okurek. Mixér zapneme, pomalu mixujeme a pomalu přiléváme nejprve vodu a poté asi po minutě olej. Hmota nám po chvíli krásně zhoustne a zkrémovatí.
Krok 3: Průběžně ochutnáváme a podle vlastních požadavků ještě ředíme vodou nebo olejem, případně dochucujeme solí, octem. Možností vylepšování je zde spousta. Hotovou majonézu dáme vychladit. Věřím, že se vám povede.
Zveřejněno 21. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Majonéza bez salmonely
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvlW
Moje poznámka
Majonéza bez salmonely
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvlW
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 13 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 16 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 17 minutami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 29 minutami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 12 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 12 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 13 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 13 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 14 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 14 hodinami
Tématické fráze:
rostlinná majonéza recept,
majonéza bez vajíček,
majonéza recept,
majonéza,
domácí majonéza a salmonela,
rostlinná majonéza,
slunečnicová majonéza,
česnek a salmonela,
majonéza bez vajíčka,
raulova majoneza,
majonéza ze slunečnicových semínek,
slunečnicová semínka majoneza,
majonézy běž vajicek,
salmonela a ocet,
recepty po salmonee,
salmonela ve vajíčku,
salmonela vajicka,
salmonela u dětí,
domácí majonéza salmonela,
salmonela hořčice
Suroviny:
semínka slunečnicová,
česnek,
okurky sterilované,
lák okurkový,
sušená bazalka,
estragon,
hořčice,
ocet,
česnek,
sůl,
pepř,
olej rostlinný,
voda
Komentáře (7)
1 díl mléka, 2 díly oleje - ponorákem je to do minuty hotové a husté.Pak už se přidávají dochucovadla dle chuti... Vyzkouším i tuhle se semínky.
Daniella - modrá určitě není, možná jen ta fotka :)