Ovocný táč s drobenkou
Táč jako od babičky, z kynutého těsta, s ovocem ze zahrádky a s máslovou drobenkou. V naší rodině je nejoblíbenější se švestkami, ale je jen na vás, jaké ovoce si na něj dáte. Ač nejsem ranní ptáče, ráda si o víkendu přivstanu, abych ho upekla k snídani, protože ty jiskřičky v očích, které dokáže vykouzlit, jsou zkrátka jedinečné.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 512 kJ / 4 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,07 g |
Tuky | 199,47 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 719 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 559,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Odměřené množství mléka nalijeme do většího hrnku, ohřejeme, aby bylo teplé, ale ne horké.
Krok 3: Do teplého mléka zamícháme lžičku cukru, přidáme rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek.
Krok 4: Do mísy nasypeme mouku, špetku soli a přilijeme olej a vejce. Dále přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mělo by být spíše řidší.
Krok 5: Vypracované těsto nenecháme kynout, hned nalijeme na plech, poklademe ho překrájeným ovocem a posypeme drobenkou, kterou vytvoříme smícháním cukru, vanilkového cukru, mouky a másla.
Krok 6: Nachystaný táč vložíme do předehřáté trouby, pečeme ho při 200 °C asi 15-20 minut. Před podáváním můžeme táč lehce pocukrovat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 10. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný táč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym06
Moje poznámka
Ovocný táč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ym06
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 8 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 10 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 12 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
ovocný táč,
ovocný táč s drobenkou,
kynuty tac s ovocem,
třešňový táč,
třešňový táč s drobenkou,
táč s borůvkami,
táč s drobenkou,
ovocný táč kynutý,
jahodový táč,
táč s ovocem,
recept na ovocný táč,
táč,
kynutý ovocný táč,
ovocný táč recept,
táč recept,
kynutý táč s drobenkou,
ovocný táč hrnkový,
jablečný táč,
buchta táč,
kynutý táč
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
olej,
sůl,
švestky,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mouka hrubá,
máslo,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (19)
Také by bylo dobré do receptu doplnit, že i když jsou v těstě kvasnice, tak se těsto nenechává kynout.