Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 662 kJ / 1 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,05 g |
Tuky | 24,38 g |
Vláknina | 61,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 220,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
Moje poznámka
Gjuvec na pátek od Airan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m2l3
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
gjuvec,
recepty.cz,
www dobruchut sk,
recepty na pátek,
bulharka z cukety,
bulharka v plechu,
airan,
bulharská fazula,
originál bulharka,
kjuveč recept,
zeleninová směs airan,
bulharsko jedlo zapekaný baklažán recepty,
recept na airan,
recepty na piatok,
recept na pátek,
podzimní gjuvec,
jsem bulharka
Suroviny:
brambory,
lilek,
cuketa,
rajče,
fazolky zelené,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
olej,
sůl,
bazalka čerstvá,
pyré rajčatové
Komentáře (31)
"Prečo Gjuveć na piatok?"
Súvisí toto jedlo s nejakou náboženskou tradíciou alebo zákazom jesť v piatok mäso?
Iné recepty s názvom "Gjuveć" zvyknú mäso obsahovať a tento je bez mäsa a preto ma zaujal. Konečne zaujímavá kombinácia a nikde sa neobjavuje slovo vegetariánske alebo vegánske jedlo, čo sa v poslednej dobe stalo viac ako módou, za každú cenu označiť jedlá etiketou veg- a pritom mnohé sú násilné kombinácie s pochybným kulinárskym výsledkom.
Ďakujem.
Pani tejaja, myslím, že som to pochopil tak, ako to je v názve:
...na pátek...
Preto sa môj dotaz týkal práve toho dňa v názve.
To nemá nič spoločné s obľubou zeleniny, ktorú mimochodom konzumujeme pravdepodobne vo väčšej miere, než je bežné v stredoeurópskych domácnostiach.
Napriek dohadom ďakujem, že ste sa snažila dať vysvetlenie, aj keď to jejednoznačne jasné v recepte, ktorý uviedol (-la) p. Casino.
Ak si viete pomôcť sama, tak sa nepýtajte.
Jsem zastánce uvádění zdroje rcp (pokud je zdroj dohledatelný)
Je v něčem problém, proč zdroj (funkční odkaz) neuvést přímo u rcp?
No a odpovědi by se snáze dopídil i Gazpacho: že
michallatta.blog.sme.sk/c/288187/Gjuvec-gulas-po-bulharsky.html
www.bgnatural.sk/bgnatural/eshop/12-1-AKCIOVE-VYROBKY/0/5/136-Gjuvec-maly-zdobeny-0-5-l-bez-usiek
dobruchut.aktuality.sk/recept/2463/gjuvec/
http://www.recepty.cz/recept/babiccin-gjuvec-na-pa...
Takže tak ako je tu napísané.
Tu je názov tohoto receptu ako GJUVEC.
Na iných miestach je GJUVEČ.
V kuchárskej knihe z Bulharska je GJUVEČ.
Je niekto z Bulharska, kto číta Toprecepty, aby napísal, ako sa to v Bulharsku skutočne volá?
Ďakujem.
Potvrzuju, že je to velice jedlé a nezbude!!!!