Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger s lilkem, rajčaty a sýrem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie799 kJ /
191 kcal
Bílkoviny4,98 g
Tuky6,20 g
Vláknina11,28 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy25,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, osušíme a pokrájíme na 12 plátků, které osolíme a necháme „vypotit“ 30 minut. Krok 2: Rajčata pokrájíme na plátky, narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Krok 3: Poté rajčata vyndáme z touby a necháme vychladnout. Krok 4: Lilek po 30 minutách osušíme, potřeme olivovým olejem a osmahneme na teflonové pánvi do zlatova. Krok 5: Mozzarellu pokrájíme na plátky. Krok 6: Housky rozkrojíme a dáme na 5 minut na nejvyšší rošt v troubě vyhřáté na 180°C. Krok 7: Kysanou smetanu smícháme s chilli omáčkou a necháme chvíli vychladit. Krok 8: Cibule pokrájíme na půl kolečka a osmahneme na pánvi. Krok 9: Jakmile začne cibule měknout, přidáme cukr a chilli, necháme zkaramelizovat a odstavíme. Krok 10: Každou stranu housky pomažeme ochucenou kysanou smetanou, položíme plátky mozzarelly, na ně plátek lilku, rajčete a opět lilku. Krok 11: Navrch dáme zkaramelizovanou cibulku a přiklopíme. Podáváme se zeleninovým salátem jako lehký oběd či večer. Lilek je možné i ogrilovat.

Zveřejněno 25. 5. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1BQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1BQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

gggggggggggg

Mňam, s lilkem z grilu nejen chutná, ale i zdravá dobrota :yes::-K.

Lilek já "můžu" vždy a všude :-p:yes:

Výborný nápad,pro chlapy s masem,pro ženský s lilkem:-)):yes:

Tématické fráze:
zkaramelizovaná cibulka, hamburger mozzarella, hamburger s kozím sýrem, cibulka do hamburger, cibulka na hamburger, hamburger lilek, ženský hamburger, zapečens hamburger, cibulka do hamburgeru, hamburger s cuketou, hamburger s balkánským sýrem, hamburger zkaramelizovana cibulka, toust z hamburger, hamburger s mletým masem a kozím sýrem, lilek v hamburgru, cuketove hamburgery, tousty s rajcaty se syrem sokurkem a salamem, hamburger se žampiony, recepty cibulka na hamburger, domací hamburger na grilu

Suroviny:
lilek, rajče, sýr mozzarella, cibule, smetana kysaná, omáčka chilli, sůl, chilli, cukr, houska hamburgerová, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu