Ajvar
Není nad to, udělat si pořádnou zásobu dobrého ajvaru na zimu. Ať už máte kapie a rajčata ze zahrady nebo z obchodu, stojí to za tu námahu. Ajvar se skvěle hodí jen tak, jako pomazánka nebo jako základ do omáčky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 416 kJ / 7 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,80 g |
Tuky | 401,57 g |
Vláknina | 155,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,53 g |
Sůl | 45,00 g |
Sacharidy | 790,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnjr
Moje poznámka
Ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnjr
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 1 hodinou
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 3 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 4 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 5 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 13 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 13 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 13 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 13 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 13 hodinami
Tématické fráze:
ajvar,
ajvar recept,
recept na ajvar,
recept na pravý ajvar,
domací ajvar,
recept ajvar,
ajvar recepty,
domácí ajvar recept,
co je ajvar,
aivar,
co je to ajvar,
recepty ajvar,
recepty na ajvar,
jak vyrobit ajvar,
recept na domácí ajvar,
jak se dělá ajvar,
zeleninový ajvar,
aivar recept,
ayvar,
ajvar v receptech
Suroviny:
kapie červená,
rajče,
lilek,
feferonka,
olej slunečnicový,
cukr,
ocet vinný,
sůl,
česnek
Komentáře (26)
Fotky jsou ale od Jahody a ta to peče - mrkni na její komentář níže
cathleen díky za připomenutí
Airan děkuji samozřejmě taktéž, pokud zavítá na Topky, třeba bude mít radost...
Dík za recept patří hlavně Airan, já ho jen převzala
Přípravu jsem mírně změnila - trochu jsem nejdříve čerpala z netu a také jsem chtěla mít jinou pastu, než je paprikovo-rajčatová Ljutenice.
Lilky s paprikami jsem pekla v troubě, papriky sloupla, lilek také a použila jsem jen dužinu. Protože ajvar je údajně především pasta papriková, tak jsem rajčata vypustila, ale dala více lilku, tím je pasta i hustší. Dokonce jsem četla, že přidáním více lilku zůstane ajvar stále krásně oranžový až červený.
Vařila jsem jen 2 hodiny, nakonec jsem trochu směs projela mixerem (ale ne vše, jen 2x,3x, aby tam zůstaly i kousky papriky).
Trochu směsi jsem nechala vychládnout a vyzkoušela na topinkách a i to je výborné.
Díky za recept a budu dělat již pravidelně