Ajvar
Není nad to, udělat si pořádnou zásobu dobrého ajvaru na zimu. Ať už máte kapie a rajčata ze zahrady nebo z obchodu, stojí to za tu námahu. Ajvar se skvěle hodí jen tak, jako pomazánka nebo jako základ do omáčky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 416 kJ / 7 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,80 g |
Tuky | 401,57 g |
Vláknina | 155,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,53 g |
Sůl | 45,00 g |
Sacharidy | 790,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnjr
Moje poznámka
Ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnjr
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 2 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 22 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 22 minutami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 40 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 51 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 1 hodinou
Cuketový bramborák
Betes před 1 hodinou
Banánová bábovka
Verunkavh před 1 hodinou
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 1 hodinou
Těsto na pizzu
Olympus před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
1PettRa před 2 hodinami
Tématické fráze:
ajvar,
ajvar recept,
recept na ajvar,
recept na pravý ajvar,
domací ajvar,
recept ajvar,
ajvar recepty,
domácí ajvar recept,
co je ajvar,
aivar,
co je to ajvar,
recepty ajvar,
recepty na ajvar,
jak vyrobit ajvar,
recept na domácí ajvar,
jak se dělá ajvar,
zeleninový ajvar,
aivar recept,
ayvar,
ajvar v receptech
Suroviny:
kapie červená,
rajče,
lilek,
feferonka,
olej slunečnicový,
cukr,
ocet vinný,
sůl,
česnek
Komentáře (29)
Fotky jsou ale od Jahody a ta to peče - mrkni na její komentář níže
cathleen díky za připomenutí
Airan děkuji samozřejmě taktéž, pokud zavítá na Topky, třeba bude mít radost...
Dík za recept patří hlavně Airan, já ho jen převzala
Přípravu jsem mírně změnila - trochu jsem nejdříve čerpala z netu a také jsem chtěla mít jinou pastu, než je paprikovo-rajčatová Ljutenice.
Lilky s paprikami jsem pekla v troubě, papriky sloupla, lilek také a použila jsem jen dužinu. Protože ajvar je údajně především pasta papriková, tak jsem rajčata vypustila, ale dala více lilku, tím je pasta i hustší. Dokonce jsem četla, že přidáním více lilku zůstane ajvar stále krásně oranžový až červený.
Vařila jsem jen 2 hodiny, nakonec jsem trochu směs projela mixerem (ale ne vše, jen 2x,3x, aby tam zůstaly i kousky papriky).
Trochu směsi jsem nechala vychládnout a vyzkoušela na topinkách a i to je výborné.
Díky za recept a budu dělat již pravidelně