Fazolky ze školky
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou octa se nejčastěji servíruje s vajíčky a vařenými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 353 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,10 g |
Tuky | 125,94 g |
Vláknina | 21,95 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,24 g |
Sacharidy | 117,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku.
Krok 2: Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, Vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut.
Krok 3: Pak přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti. Krok 4: Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Zveřejněno 28. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky ze školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XY6v
Moje poznámka
Fazolky ze školky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XY6v
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 30 minutami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 4 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 4 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 38 minutami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 6 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 17 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 19 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 20 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 21 hodinami
Tématické fráze:
fazolová omáčka s vejci,
fazolková omáčka s vejci,
recepty ze školky,
omáčka ze zelených fazolek,
sterilovane zelene fazolky,
zelené fazolky sterilované,
zelené fazolky omáčka,
fazolky na smetane pro deti,
fazolky recept,
sterilované fazolky na smetaně,
zelené fazolky na smetaně s vejci,
recepty do školky,
recepty pro školky,
sterilované fazolky,
zelené fazolky,
omačka se zelenych fazolek,
zelené fazolky jako příloha,
fazole recept pro děti,
zelené fazolky pro děti,
fazolky pro děti
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana ke šlehání,
fazolky zelené,
kopr sterilovaný,
cukr krupice,
ocet,
vegeta,
sůl,
vejce,
brambory
Komentáře (38)
Posílám 5 hvězdiček
,jak rikala " becickovym salamem" ???!- Mirek.
www.tulaci.tulaciklatovy.cz
Teď jsem si dočetla komentáře pod tím mým pošírovaným pangasem, co jsi vytáhla...skoro by z toho člověku mohlo být smutno, kdyby nevěděl, že "lidi jsou různé" a "přece jsme snad stále v Čechách", no né...
Maris, já se ti podívám po té vegetě, někde to budu mít napsané. Ale moc ji nevyrábím, raději kupuji ty nové verze, co už nemají glutamáty.
My si to vaříme hlavně se ségrou, když se sejdeme - třeba i odpoledne. Naše dcery na nás koukají s nedůvěrou, ale neochutnají - jejich škoda...
Ségra říká, že tu "školkovou" chuť trefuju přesně, tak jsem se rozhodla,že se podělím i tady. Čokoládko, to finální dochucení je právě velmi důležité, to máš pravdu. Raději všeho méně a postupně přidávat - pořád uvažovat jako kuchařka ve školce, potom se povede ta jemná chuť...
Moc se mi líbí, že je zde alespoň přibližně popsáno kolik cukru a octa, právě to finální dochucení nějak nevychytávám.