Grilované špízy z mečouna v marinádě
Šťavnaté kousky mečouna, marinované v lahodné směsi bylinek a koření, jsou grilovány k dokonalosti a nabízejí osvěžující a zdravou volbu pro vaše letní grilování. Tento pokrm přinese na váš stůl nádech exotiky a potěší každého milovníka mořských plodů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 418 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,35 g |
Tuky | 2,49 g |
Vláknina | 29,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mečouna omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Do mísy připravíme marinádu: olivový olej, pažitku, šťávu z citronu, cibuli nakrájenou na kroužky, drcený česnek, papriku na čtverečky, cherry rajčátka na půlky (nebo velké na kolečka) a osolíme, (ne moc, rybu máme taky solenou) a všechno ručně a jemně promícháme.
Krok 3: Mečouna nakrájíme na krychličky, zamícháme je do připravené marinády a dáme přes noc do lednice (nebo stačí i na 2 hodiny).
Krok 4: Potom vezmeme špejle, nebo delší jehly a napícháme střídavě suroviny z marinády s rybím masem.
Krok 5: Zbude nám ochucená marináda, kterou potíráme mečouna po celou dobu grilování.
Krok 6: Na grilu můžeme opéci nebo ohřát jako přílohu uvařené studené brambory.
Zveřejněno 5. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JE8J
Moje poznámka
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JE8J
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 16 minutami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
vakl1 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 2 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 2 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 2 hodinami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 5 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 15 hodinami
Tématické fráze:
filet z mečouna recepty,
mečoun obecný,
filet z mečouna,
mečoun filety recepty,
má mečoun kosti,
mečoun obecný recept,
mecoun kosti,
mečoun filet,
mail mecjo.com loc:cz,
mečoun na bylinkách,
mečoun filet recept,
mečoun obecný recepty,
grilované špízy,
filety z mečouna,
filet mečoun,
"@mecjo.com" loc:cz,
jak vypadá ryba mečoun?,
filety z mečouna recepty,
má mečoun kosti?,
mečoun filet sashimi recept
Suroviny:
filet z mečouna,
česnek,
petrželka,
olej olivový,
citron,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
cibule,
pepř cayenský,
sůl
Komentáře (17)
Příště polož filety přímo na rošt a zeleninu griluj vedle. Obojí bude dobré. Navíc na filety můžeš koukat s boku a sledovat jak mění na řezu barvu. Měly by mu stačit maximálně tři minuty s každé strany.