Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v troubě podáváme s chlebem, brambory či s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 264 kJ / 1 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,70 g |
Tuky | 10,09 g |
Vláknina | 32,34 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 3,02 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 100,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Krok 2: Maso a cibuli dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a Solamylem, vše promícháme.
Krok 3: V horké vodě rozmícháme bujóny a vlijeme ji na maso.
Krok 4: Pekáček zakryjeme a utěsníme alobalem.
Krok 5: Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C.
Krok 6: Pokud použijeme čerstvé žampiony, oloupeme je, nakrájíme na plátky a podusíme zvlášť. U konzervovaných žampionů není třeba přípravy, použijeme celé konzervované kloboučky.
Krok 7: Maso po pečení odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.
Krok 8: Podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami.
Zveřejněno 29. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Moje poznámka
Dušené hovězí v troubě (rychle, bez tuku a bez hlídání)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73y8
Nejnovější recepty
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 39 minutami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 20 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 20 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 1 hodinou
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 2 hodinami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 2 hodinami
Vylepšená česnečka
MilosCz před 3 hodinami
Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
Fitulka před 3 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 3 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 5 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 7 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
dusene hovezi,
pečené hovězí v troubě,
hovězí maso v troubě,
recepty rychlé žezy,
hovězí zadní recept,
hovězí zadní recepty,
pečené hovězí maso v troube,
hovězí pečené v troubě,
gulas v troube,
hovězí kližka,
hovězí gulas v troube,
dušené hovězí maso,
hovězí zadní dušené,
hovězí kližka recepty,
recepty bez tuku,
dusene hovezi zadni,
recepty hovezí maso zadní,
dušení masa v troubě,
hovězí dušené,
hovězí kližka recept
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
solamyl,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
česnek,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón houbový,
hrášek mražený,
žampióny,
pepř mletý,
víno červené,
voda
Komentáře (23)
Myslím, že tě nikdo nenutí, abys tyto ingredience používal, ne? Zaregistruj se, přidej svuj recept, a pak zhodnotíme tvé kuchařské kvality