Suroviny
Porce: 2,5 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 396 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,60 g |
Tuky | 8,55 g |
Vláknina | 16,27 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 45,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková polévka s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A1B
Moje poznámka
Lilková polévka s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A1B
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 5 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 7 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 7 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 7 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 8 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 8 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
polévka z lilku,
lilková polévka,
lilková polévka,
jak jíst brokolici,
solamyl do polevky,
zrnka z lilku,
lilkova,
lilikova polevka,
nejlepší lilková polévka,
exoticke polevky,
polévky s lilkem,
zeleninova polevka s lilkem a brokolici,
polévka z lilki,
lilek recept --polévky,
brokolice s lilkem polévka,
lilková polévka se žampiony,
jak se mrazí brokolice,
lilková polévka s kousky,
jí se dužina z lilku,
polévky z lilku
Suroviny:
lilek,
brokolice,
rajče,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
šťáva citronová,
kurkuma,
koriandr,
pepř cayenský,
bobkový list,
zázvor,
houby,
smetana zakysaná,
bujón zeleninový,
solamyl,
olej,
sůl
Komentáře (18)
Zužitkování lilku se mi líbí, také bych mi bylo líto cokoliv vyhodit
Ano použila jsem dužinu lilku, která se JÍ a je jemňoučká, jak ostatně píše Magdalenka. Zužitkovala jsem zároveň celý lilek, jelikož jsem ho dělala plněný(viz Rp.) a z toho, co jsem vydlabala byla polévka a tak jsem z něj nevyhodila absolutně nic. Polévku jsem ničím nezahušťovala, jelikož jí zahustily 2 nastrouhané brambory najemno.
Stačí, když polévku uvaříte a jistě uznáte, že má netradiční chuť a že je to zase něco jiného, než na co jsme zvyklí. To jsem toho nakecala, ale věřte, že kdyby mi to chuťově nevyšlo, nebudu sem recept dávat, to mi věřte
Od té doby jídlo, které budu ohřívat, solamylem nezahušťuji.