Suroviny
Porce: 2,5 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 396 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,60 g |
Tuky | 8,55 g |
Vláknina | 16,27 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 45,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková polévka s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A1B
Moje poznámka
Lilková polévka s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A1B
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 9 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 18 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skvělé domácí okurkové řezy
Kopici před 3 hodinami
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 5 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 6 hodinami
Borůvkové řezy
Luciksch před 7 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 8 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 8 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 8 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 10 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 11 hodinami
Tématické fráze:
polévka z lilku,
lilková polévka,
lilková polévka,
jak jíst brokolici,
solamyl do polevky,
zrnka z lilku,
lilkova,
lilikova polevka,
nejlepší lilková polévka,
exoticke polevky,
polévky s lilkem,
zeleninova polevka s lilkem a brokolici,
polévka z lilki,
lilek recept --polévky,
brokolice s lilkem polévka,
lilková polévka se žampiony,
jak se mrazí brokolice,
lilková polévka s kousky,
jí se dužina z lilku,
polévky z lilku
Suroviny:
lilek,
brokolice,
rajče,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
šťáva citronová,
kurkuma,
koriandr,
pepř cayenský,
bobkový list,
zázvor,
houby,
smetana zakysaná,
bujón zeleninový,
solamyl,
olej,
sůl
Komentáře (18)
Zužitkování lilku se mi líbí, také bych mi bylo líto cokoliv vyhodit
Ano použila jsem dužinu lilku, která se JÍ a je jemňoučká, jak ostatně píše Magdalenka. Zužitkovala jsem zároveň celý lilek, jelikož jsem ho dělala plněný(viz Rp.) a z toho, co jsem vydlabala byla polévka a tak jsem z něj nevyhodila absolutně nic. Polévku jsem ničím nezahušťovala, jelikož jí zahustily 2 nastrouhané brambory najemno.
Stačí, když polévku uvaříte a jistě uznáte, že má netradiční chuť a že je to zase něco jiného, než na co jsme zvyklí. To jsem toho nakecala, ale věřte, že kdyby mi to chuťově nevyšlo, nebudu sem recept dávat, to mi věřte
Od té doby jídlo, které budu ohřívat, solamylem nezahušťuji.