Suroviny
Porce: 2,5 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 396 kJ / 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,60 g |
| Tuky | 8,55 g |
| Vláknina | 16,27 g |
| Cholesterol | 23 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 45,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilková polévka s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A1B
Moje poznámka
Lilková polévka s brokolicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A1B
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 49 minutami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
polévka z lilku,
lilková polévka,
lilková polévka,
jak jíst brokolici,
solamyl do polevky,
zrnka z lilku,
lilkova,
lilikova polevka,
nejlepší lilková polévka,
exoticke polevky,
polévky s lilkem,
zeleninova polevka s lilkem a brokolici,
polévka z lilki,
lilek recept --polévky,
brokolice s lilkem polévka,
lilková polévka se žampiony,
jak se mrazí brokolice,
lilková polévka s kousky,
jí se dužina z lilku,
polévky z lilku
Suroviny:
lilek,
brokolice,
rajče,
brambory,
mrkev,
cibule,
česnek,
kmín drcený,
šťáva citronová,
kurkuma,
koriandr,
pepř cayenský,
bobkový list,
zázvor,
houby,
smetana zakysaná,
bujón zeleninový,
solamyl,
olej,
sůl
Komentáře (18)
Zužitkování lilku se mi líbí, také bych mi bylo líto cokoliv vyhodit
Ano použila jsem dužinu lilku, která se JÍ a je jemňoučká, jak ostatně píše Magdalenka. Zužitkovala jsem zároveň celý lilek, jelikož jsem ho dělala plněný(viz Rp.) a z toho, co jsem vydlabala byla polévka a tak jsem z něj nevyhodila absolutně nic. Polévku jsem ničím nezahušťovala, jelikož jí zahustily 2 nastrouhané brambory najemno.
Stačí, když polévku uvaříte a jistě uznáte, že má netradiční chuť a že je to zase něco jiného, než na co jsme zvyklí. To jsem toho nakecala, ale věřte, že kdyby mi to chuťově nevyšlo, nebudu sem recept dávat, to mi věřte
Od té doby jídlo, které budu ohřívat, solamylem nezahušťuji.