Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra smažená v česnekovém těstíčku s bylinkama

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 028 kJ /
963 kcal
Bílkoviny106,31 g
Tuky46,48 g
Vláknina5,82 g
Cholesterol 3,02 g
Sodík 589 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy28,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout. Krok 2: Mezitím si připravíme játra na porce, odstraníme blány, omyjeme a necháme okapat, pak je namočíme do těstíčka. Dáme si rozehřát olej v pánvi a větší lžící nabíráme porce s těstíčkem a dáváme osmažit, můžeme na každou porci, než jí otočíme přidat lžičku těstíčka. Krok 3: Opečeme z obou stran, raději 2x opakujeme, aby se nám játra pěkně prosmažily.

Zveřejněno 23. 6. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Podobný recept jsem našla ve slovenské kuchařce"Varíme rýchlo a racionálně", kterou jsem dostala od Hafíkova! Ten mě inspiroval, i když jsem si ho dost změnila, ale je to moc dobré-podávala jsem s bramborama a tatarskou omáčkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1QJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1QJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

teta.verca:Věrko, jsem moc ráda, že játra chutnaly a že u vás zdomácní-děkuji:yes:;-)

Uzasny recept ktery budu varit opakovane... ja jsem si pridala na talir dresing ze zakysane smetany,cesnekem a kyselou okurkou... k jatre to pasovalo.... davam bodik :-D

Tak Bibi;-). Bylinky jsem dala, jaké jsem měla, česneku víc. K tomu jsem si udělala brambory na kolečka, neoloupané a potřela jsem je směsí bylinek, které jsou i v těstíčku, ale samozřejmě jsem je rozmíchala v oleji. Vynikající játýrka:-!:-p Dovoluji si přidat foto, bod jsem ti už dala;-)

Tohle mi nějak uteklo, ale vypadá to moc chutně:yes::-K

Kokoska:Kokosko, písni, jak vám chutnalo;-)

už se to marinuje,těším se na běd.+20:yes::-)

Paráda:-p:yes:Cesnakové cestíčko som ešte nejedla,vyskúšam:-!;-)

Další príma recept do mé sbírky:-p+18:yes:

To jsem včera přehlídla :-O,je tam jen to dobré :-p:yes:

Bibinko:-) bylinkové těstíčko mám moc ráda a s játry ho také kombinuji. Jen nepoužívám kopr - nějak mi k játrům nesedí:-8. Máš moc chutný recept:-p.

Děkuji vám všem, co se vám receptík líbí, potěší to a je to vážně dobré, proto doporučuji vyzkoušet;-)

Parádní jídlo, co mám moc rád, ale dělám jako řízečky. Jistě zkusím takto. +bodík 16

Skvelý recept! :yes:

Tématické fráze:
játra v těstíčku, kuřecí játra v těstíčku, smažená drůbeží játra, smažená kuřecí játra, příprava těstíčka játra v těstíčku, drůbeží játra, vepřová játra smažená, smažená vepřová játra v těstíčku, játra recepty, kuřecí játra smažena, kuřecí játra v pikantním těstíčku, jatra recept smazena, kruti jatra v těstíčku, játra kopr, smažená kuřecí játra v těstíčku, drubeží jatra smažená, smažená játra, drubezi jatra recept, kureci jatra obalovane, kureci jatra v cesnekovem testicku

Suroviny:
játra drůbeží, vejce, česnek, smetana, mouka hladká, majoránka, pažitka, libeček, nať celerová, kopr, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu