Jablečný závin
Klasický závin plněný voňavou jablečnou náplní ochucenou skořicí a rozinkami je snadný na přípravu a má ho rád skoro každý. Připomeňte si oblíbený dezert našich babiček a vychutnejte si tento skvělý závin s hrnkem horké kávy.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 711 kJ / 3 277 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 60,81 g | 
| Tuky | 108,46 g | 
| Vláknina | 35,00 g | 
| Cholesterol | 781 mg | 
| Sodík | 407 mg | 
| Sůl | 1,51 g | 
| Sacharidy | 496,93 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, moučkovým cukrem, máslem, vejcem a mlékem spojíme na vále v hladké těsto.
	Krok 2: To pak rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na plát.
	Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 200 °C:
	Krok 4: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Rozložíme je na pláty těsta, posypeme cukrem, skořicí a přidáme rozinky. Zavineme a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
	Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
	Krok 6: Po upečení necháme závin vychladnout a pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Lr
Moje poznámka
					
				
Jablečný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k5Lr
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							strudl, 
						
						
							zavin, 
						
						
							těsto na jablečný závin, 
						
						
							jablečný štrúdl, 
						
						
							zavin z hery, 
						
						
							pivní závin s jablky, 
						
						
							nejlepší jablečné recepty, 
						
						
							závin s jablky, 
						
						
							recept na závin, 
						
						
							závin recept, 
						
						
							jablečný štrůdl recept, 
						
						
							štrůdl recept, 
						
						
							tažený jablečný závin, 
						
						
							recepty z jablek, 
						
						
							jablečný, 
						
						
							recept na štrudl, 
						
						
							bezlepkový závin, 
						
						
							dobré recepty jablečné, 
						
						
							jablečné recepty, 
						
						
							pivní závin z hery
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							jablko, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							cukr skořice, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (22)
Můj manžel štrůdl miluje
jablek máme dost tak tento recept ráda zkusím
Zdenča
Všichni jsme si pochutnali.
Těsto mi vypracovala pekárna
Takže za mě jako závin se to upéct nedá, možná by to šlo jako tu buchtu ale to jsem nezkoušela....
děkujem za príííma recept.