Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup

Zužitkujte nadúrodu rajčat a uvařte si domácí kečup. Je to sice časově náročnější, ale výsledná chuť je o poznání lepší, než kdybyste si jej koupili v obchodě. Pokud máte rádi pikantní chuť, můžete přidat i feferonky.

Hodnocení receptu je 4,6 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 082 kJ /
1 693 kcal
Bílkoviny29,75 g
Tuky10,09 g
Vláknina65,39 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,21 g
Sůl30,00 g
Sacharidy343,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata, jablka a cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme na středně velké kusy a dáme do hrnce. Za občasného míchání přivedeme k varu a poté zvolna dusíme. Trvá to asi 30 minut. Krok 2: Rozdušenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme cukr, sůl, ocet, všechno koření a vaříme 30 minut. Krok 3: Připravíme si mísu a směs do ní propasírujeme. Poté vlijeme zpět do hrnce a za občasného míchání vaříme do potřebné hustoty, odhadem 30 - 60 minut. Krok 4: Připravíme si čisté skleněné lahve a víčka a nejlépe za pomoci nálevky je naplníme horkým kečupem. Hrdla lahví dobře očistíme, zavíčkujeme a lahve převrátíme dnem vzhůru. Krok 5: Takto necháme kečup vychladnout a poté můžeme uschovat.

TIP: Chyby při výrobě kečupu

Zveřejněno 6. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4R4x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4R4x

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem kečup tentokrát podle tohoto receptu, je moc dobrý a chutná nám. 👍

výborný

Výborný:yes:<3

Martan77: Ďakujem. :-K

Adelaide: Ďakujem, som rada, ře sa podaril a chutil. :-8;-)

Dělala jsem ho loni a chtěla počkat, až ho ochutnámne :D a nakonec jsem zapomněla na hodnocení - a on došel hrozně rychle :D výbornej - i když jsem nedala tymián, feferonky a česnek - tak opravdu domácí základ - na chleba sice úplně nebyl, ale do toustů, na pizzu, jako základ pro špagety nebo pod maso naprosto dokonalej...:-D tak čekám na letošní úrodu a budu pokračovat :)
I mamka si ho chválila - dostala skleničku na ochutnání:-p

Zuzana Mittelbachová 2. 8. 2014 18:39
Dělala jsem kečup poprvé a je úžasný :-)děkuji za receptík;-)

senky: Janka, som rada, že chutí...:-8

Terezko, dnes uvařen, ještě za horka ochutnán a mňam:-8:-8 jenom pro jistotu jsem ještě 20´na 80°C zasterilovala;-) posílám bodík a díky:-K foto dodám:-8:-K

Taky jsem dělala,recept mám stejný,kečup je fakt dobrý:-p:yes:.Nedávám ale feferonky.

Zkusila jsem ho udělat asi před měsícem, dnes jsme ho poprvé otevřeli a ochutnali ke grilovanému masu - :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p - nejlepší kečup, který jsem kdy jedla:-!:-!:-!. Získala jsi mne navždy, tento recept bude vždycky patřit do mého receptáře. Zkoušela jsem jeho obměny podle svého, ty jsem ještě nechutnala, ale pochybuju, že tě trumfnu:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tejaja dnes jsem dělala kečup vynikající,akorát sem vynechala česnek a feferonky super:yes:

vybusna, mamičke to už asi nevyhovoríš :-D musíš sa s tým zmieriť:-D ja robím naraz viac dávok, počkám na nával paradajok a ide sa na vec, ale aby som si nekomplikovala život s korením, tak dávam každú dávku do iného hrnca. Tiež anomália, nie ?:-D:-D Ale zase nemám veliký hrniec, no 2 dávky mi do jedného vojdu...

Tématické fráze:
kečup recept, kecup, rajčatový kečup s jablky, recept na kečup, výroba kečupu, kečup z domácí pekárny, nejlepší recept na kečup, nejlepsi kecup, recept kečup, domácí kečup s jablky, kečup v domácí pekárně, výroba domácího kečupu, kecup v pekarne, kečup výroba, kečup recepty, příprava kečupu, nejlepší kečup recept, nejlepsi domácí kečup, recepty kečup, vaření kečupu

Suroviny:
rajče, jablko, cibule, sůl, cukr, ocet, skořice mletá, paprika sušená sladká, koření hřebíček, česnek, pepř černý, tymián, bobkový list, feferonka, koření nové koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu