Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 větší šiška

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 854 kJ /
1 160 kcal
Bílkoviny136,82 g
Tuky42,51 g
Vláknina31,64 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 461 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy44,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si ovaříme brokolici, aby byla téměř měkká, nasekáme jí do mísy, k ní přidáme maso, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Zatím si nakrájíme cibule nadrobno, česnek si protlačíme a přidáme k masu s brokolicí. Krok 3: Ještě dáme petrželku, majoránku, mateřídoušku-nemusí být, 1 lžíci sušené hlívy ústřičné, je-li třeba dosolíme a dáme tolik strouhanky, aby nám sekaná držela hezky pohromadě. Krok 4: Utvoříme šišku, dáme jí do pekáče, můžeme jí přikrýt anglickou slaninou, podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby na 50-60 minut. Krok 5: Pak už jen nakrájíme na porce a můžeme servírovat.

Zveřejněno 27. 9. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Opět jeden nápad, když jsem viděla mírně zvadlou brokolici, ale chtěli jsme maso, tak jsem to vyřešila touto sekanou a byli jsme s ní spokojení!

Vodu z vaření brokolice použijeme na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lM5V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lM5V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já bych namočila rohlík do té smetany:-p zajímavý recept...ukládám, také mi občas "umírá" v lednici brokolice:-S:-))posílám bodík:yes: a protože mám na balkoně hafo tymiánu, tak místo marijánky, dám tymián:-))

Bibinka: mazat nemá už teď žádný smysl. Určitě se najde někdo, komu se recept zrovna teď šikne.
Jde jen o princip, který Vy, jako zdejší moderátorky, byste měly nově příchozím nastínit (když už doposud neexistuje žádná tzv. kuchařka pro zadávaní nového receptu, o což jsem se několikrát přimlouvala..), stačí přidat fotku ke svému receptu a napsat, že jsem změnila ty a ty suroviny. Ale jasně, že to nejde vnucovat, to musí každý uznat sám, co chce, nebo nechce;-)
Ale což, zítra den volna, tak jdu něco lovit. Dobrou :-*:-K

jahoda:jahodo, já se nezlobím, tušila jsem, že to určitě bude někomu vadit, i když jak jsem už psala tam rozdíly jsou.
Ale nevadí, nechám pro klid topek vymazat ať je to ke spokojenosti;-)

sofie1973: jj, prosímtě ale sekanou ne, tu mi už připomněla Bibinka. Třeba něco, co jsem už dlouho nedělala, by se mi šiklo:-D
Pádím pryč k telce, nerada bych tady něco rozjela.
Bibi promiň, jen tak laškujeme. Když je zítra ten svátek, mám takovou sváteční náladu:-8:-*

jahoda: Mám nápad. Zkusím taky znovu "projet" svoje starý recepty, třeba si jich někdo všimne:-D:-D:-D

Bibinka: "Já se sama na sebe určitě zlobit nebudu, že tu mám podobný" to chápu:-D
Chybí mi tady smajlík tytyty:-D

zizala: souhlas;-)

Bibi, nic ve zlém, ale jsi si jistá, že na pouhého půl kila masa jde celá lžíce majoránky a celá lžíce mateřídoušky? To tam bude cítit jen to koření a nic jiného :-/ A asi jsi spletla u anglické slaniny slovo nemůže místo nemusí ;-) A už vůbec nerozumím tomu, proč dáváš dva téměř totožné recepty...:-O

Miluju jídla s brokolicí. Tady mám ale trochu strach, že ztratí svou konzistenci, jedinečnost a chuť, že z ní v té sekané zbude jen "neidentifikovatelné" cosi.:-/ A koření to jedině přebije.

chocolate: taky jsem si všimla, že jsou podobné, ale ta druhá je opravdu o koření a rozdíly tam fakt jsou, proto má název kořeněná. Já se sama na sebe určitě zlobit nebudu, že tu mám podobný:-D

Já mám sekanou moc ráda, ale poslední dobou zjišťuji, čím míň druhů ingrediencí do ni dám, tím je lepší. ....i když s brokolicí je to originální. Posílám boďana. :yes::yes:

Bibi;-), máš už tu téměř totožný recept http://www.toprecepty.cz/recept/20921-brokolicova-....

Tématické fráze:
sekaná s brokolicí, brokolicová sekaná, brokolice recepty, kuřecí sekaná s brokolicí, brokolice se sekanou, sekana sbrokolici, sekana s brokoloci, cim mazat sekanou, recepty z brokolice, sekaná z brokolicí, brokolicovasekana, brokolicová sekaná bez masa, sekaná s brokolocí, sekana a vareni s ni, pečená sekaná s brokolicí, drůbeží sekaná s brokolicí, zvadlá brokolice, sekaná z masa a brokolice, sekaná z masa a brokolice, recepty sekaná s brokolicí

Suroviny:
míchané mleté maso, brokolice, cibule, česnek, cibulka lahůdková, vejce, smetana 12%, strouhanka, majoránka, hlíva ústřičná sušená, petržel, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu