Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 363 kJ / 2 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 370,76 g |
| Tuky | 68,01 g |
| Vláknina | 7,52 g |
| Cholesterol | 825 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 33,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech stran olejem a necháme hodinu v ledničce odležet.
Krok 3: Potom ho na rozpáleném oleji i s cibulí opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka.
Krok 4: Šťávu zahustíme trochou mouky, přidáme kečup a na kolečka nakrájená rajčata.
Krok 5: Maso odkryjeme a ještě asi 20 minut dopékáme v troubě na 200 °C. Maso při dopékání potíráme vydušenou šťávou.
Krok 6: Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou.
Zveřejněno 3. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s dírkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR1
Moje poznámka
Hovězí s dírkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR1
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
keramický pekáč recepty,
hovezi krk recepty,
hovězí z keramického pekáče,
plněné tortily hovězím masem,
španělské ptáčky recept,
recepty v keramickém pekáči,
hovězí na pekáč,
recepty 1900,
recepty \"telecí ořech\",
hovězí pečeně,
merunkovy kompot žemlovka recept
Suroviny:
hovězí zadní,
párky,
slanina,
olej,
cibule,
kečup sladký,
rajče,
mouka,
pepř,
sůl
Komentáře (14)
Moc pěkný recept i Tvá fotka
Maris a moc pěkná fotka
Jani, asi sem už nechodíš, ale nedávno jsem opět dírkované hovězí vařila. Recept už jsme " vzali do rodiny "
Bod už jsem dala dávno, další bohužel nejde.