Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Hovězí oháňka vyžaduje dlouhou přípravu, ale za dostatek času se odmění skvělou chutí. Připravíme ji na slanině s červeným vínem a kořenovou zeleninou. Recept je inspirovaný kuchyní Grandhotelu Šroubek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 551 kJ / 4 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,70 g |
| Tuky | 366,96 g |
| Vláknina | 36,20 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 4,54 g |
| Sůl | 9,28 g |
| Sacharidy | 50,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K55M
Moje poznámka
Hovězí oháňka zadělávaná se zeleninou, jako z hotelu Šroubek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K55M
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 9 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 2 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 2 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí oháňka,
hovězí ohánka recepty,
hovězí ohánka recept,
teleci ohanka,
recept na hovězí oháňky,
oháňka recept,
recept na hovězí oháňku,
oháňka,
hovězí ohánka na víně,
hovězí na zelenině,
dělení hovězího masa,
recepty z hovězí oháňky,
hovězí ocas,
zadělávaná zelenina,
hovězí maso dělení obrázek,
zadelavane hovezí maso,
oháňka na zelenině,
vareni hovezi ohanka,
recepty hovězí oháňka,
hovězí líčka
Suroviny:
oháňka hovězí,
slanina,
cibule,
mrkev,
celer,
kořen petržele,
víno červené,
mouka hladká,
máslo,
rozmarýn,
bobkový list,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (31)
Veronika.Hrozna:
Tohle musí být dobrota
Ve svém oblíbeném řeznictví jsem tak dlouho "otravovala" s dotazy na oháňku, až ji začali brát, asi aby se mě zbavili...
Klari - jinak oháňka i chvost se v řeznickém slangu běžně používá
Osobně nedělám ani obvyklý vývar v papiňáku, ale nechávám ho celé odpoledne mírně táhnout, pěkně postaru.
U nás milujeme polévku z oháňky
Tak trochu nechápu, co mají líčka (podobné recepty) společného s oháňkou, jsou na úplně opačné straně kravičky, to bychom do podobných museli dát veškeré recepty s předním hovězím