Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 385 kJ / 1 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,14 g |
| Tuky | 47,58 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 853 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 202,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
Krok 2: Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Ušleháme obě šlehačky.
Krok 4: V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
Krok 5: Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Krok 6: Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Krok 7: Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Krok 8: Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Moje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 27 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 32 minutami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 2 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 2 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 3 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 4 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 4 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 4 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 4 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
buchta s broskvemi a želatinou,
broskvova buchta se zelatinou,
broskvový koláč na plech se želatinou,
broskvova buchta,
buchta s broskvemi a zakysanou smetanou,
broskvový koláč se želatinou,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvový koláč s želatinou,
broskvové řezy se želatinou,
nejlepši broskvový koláč,
broskvova buchta s zelatinou,
tvarohovo broskvová buchta,
merunková buchta se zakysanou smetanou,
koláč s broskvemi a želatinou,
piškotová buchta s meruňkami a rosol,
broskvové želé,
broskvová,
broskvove rezy s tvarohem a zelatinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
cukr,
šlehačka,
želatina prášková,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
želé na dorty
Komentáře (68)
A je to vynikající!