Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 248 kJ / 1 732 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,55 g |
Tuky | 84,67 g |
Vláknina | 21,05 g |
Cholesterol | 232 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 9,65 g |
Sacharidy | 162,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka protkneme plátky šunky a okurky.
Krok 2: Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na plátky a podusíme na tuku se slaninou nakrájenou na kostičky.
Krok 3: Do základu přidáme osolené maso, okořeníme jej divokým kořením, přidáme opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.
Krok 4: Poté maso vyjmeme a šťávu zahustíme záklechtkou, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání povaříme, přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.
Krok 5: Procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a okurku.
Zveřejněno 27. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po hambursku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOqB
Moje poznámka
Králík po hambursku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOqB
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 10 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkový salát
Vlasta159 před 4 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 12 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 13 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 15 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 16 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 17 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 17 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 17 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta po hambursku,
kuřecí po hambursku,
vepřové po hambursku,
maso po hambursku,
hovězí po hambursku,
recepty jaroslava runštuka,
králík na okurkách,
králík recepty,
kýta po hambursku,
vepřova kytapo hambursku,
kure po hambursku,
po hambursku,
receptury teplých pokrmů od jaroslava runštuka,
recepty na kralika,
králík jako hamburská,
nudličky z kralika,
recept králík z kýty,
králík na citronu,
recept kureci po hambursku,
hovězí plátky po hambursku
Suroviny:
králík,
šunka,
okurky sterilované,
sůl,
zelenina kořenová,
cibule,
tuk,
slanina,
koření divoké,
citron,
ocet,
voda,
mouka hladká,
hořčice,
cukr,
mléko,
smetana
Komentáře (5)