Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní kuba

Pokud se vám v kuchyni sešly uvařené kroupy a houby, není nic jednoduššího než připravit kubu. Tento recept je obohacený o velkou dávku zeleniny, která pokrm velmi osvěží a dobře ochutí. Pokrm ocení i milovníci masitých jídel.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min + namáčení krup přes noc nebo alespoň 2-3 hodiny

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, + namáčení krup přes noc nebo alespoň 2-3 hodiny)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 196 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny29,65 g
Tuky6,94 g
Vláknina32,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy252,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem přes noc namočíme kroupy, nebo alespoň na cca 2-3 hodiny. Pak je uvaříme doměkka. Zeleninu omyjeme a očistíme. Krok 2: Na oleji zpěníme bílé části na kolečka nakrájených jarních cibulek a na jemné plátky nakrájený česnek. Přidáme pokrájené houby, osolíme opepříme a necháme dusit. Krok 3: Po chvilce dušení vložíme proužky paprik a cukety nakrájené na plátky. Krok 4: Když jsou houby a zelenina hotové, vmícháme uvařené kroupy. Krok 5: Dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem. Krok 6: Na závěr posypeme zelenou cibulkovou natí.

TIP: Oblíbené houbové pokrmy

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky maris

Kroupy si vařím předem a naporcované je ukládám do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní kuba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g54r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní kuba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g54r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děláváme takhle v létě pravidelně třeba kuskus nebo bulgur, je na čase zkusit tedy i kroupy :-8

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuju:-K

:yes::yes::yes:<3:-K nádherné

Rebi a Niki - děkuju:-):-K

rebeka: cos to objevila za krásu :-O to je nádhera, a ty hříbky!!!:yes::-K

To je náádhera:-*:-*:yes::yes: Vykoukla na mě z náhodných a prosvětlila dnešní pochmurnou neděli.. to jsou barvičky.. a voní až sem.. krásná práce, Maruško:-K:-K:yes::yes::-)

Simona Kucerova: Simonko, díky:-K

Toto na mne vykouklo z náhodných receptíků:-p:-puž,aby byly houby,to musí být fáákt dobrota;-)Hned jsem si myslela podle fotečky,že je to Tvoje Maris;-):-K:yes:

Gábino - děkuji:-):-K

krásný a hlavně chutný, houby, kroupy, luštěniny a ostatní zeleninu miluju!!!! dávám si do oblíbených a posílám bodík!!!:-K

cathleen- já jsem to jedla taky sama, ale moc jsem si pochutnala :-)

:-OTo je lákavý recept! A překrásná fotka!:yes::yes:Houby mám dušené ve vlastní šťávě, zelenina se dá koupit, brzy zkusím (ale jen pro sebe:-))manžel je masožravec)

Taky jsem se u tohoto receptu zdržela:-)) Moc hezké, jak jídlo, tak foto:yes:

Mám radost, že se líbí. Majdo, já trávím většinu léta na chatě, takže chodíme na houby, snažím se s nimi vařit, ale bohužel na houbách si z celé rodiny pochutnám jen já. Ostatní je nemusí, ale mají smůlu ;-):-D

Maris:yes::yes: +

Tohle bylo u dědy pravidelně v létě, protože v zimě se samozřejmě dělal ze sušených. Jak jsem psala u mého receptu Hubník z Jizerek a Krkonoš místo krup je krupice, rohlíky, přidávám ještě vejce rozšlehané ve smetaně a peču v pekáči.
Takže to je vlastně úplně jiný recept.;-):-D, ale ty hříbky v pozadí :-*:-* jo a jelikož jsme v uzavřené společnosti, posílám ti bodíka :-D:yes::yes: a bez vaření, jídlo znám velice dobře

tak....a mam pre manzela jedlo...a nakoniec aj pre mna...pocas skroboveho dna ako uliate

Maris, houby jsou Tvé oblíbené, viď? Hezký recept a ještě krásnější fotka :-)

Krásná fotečka, úplně jsem se zasnila a viděla jsem se v lese :-*

Tématické fráze:
recept na kubu, kuba recept, recepty kuba, dort kuba, recept kuba, letni recepty, kuba dort, recepty na kubu, recepty-kuba, hubník recept, kucharka houby, kuba s houbami, polevka kuba, kuchařka hub, dort kuba recept, kuchařka kuba, recept na hubník, návod na vaření kroup, dort houba, kucharka/houby

Suroviny:
kroupy, houby lesní, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cuketa, cibulka jarní, česnek, majoránka, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu