Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 676 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,18 g |
Tuky | 85,96 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 18,26 g |
Sůl | 45,15 g |
Sacharidy | 234,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.
Krok 2: Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne podlejeme a dusíme cca 15 min.
Krok 3: Ryžu pár minút povaríme vo vode - cca 10 min, scedíme.
Krok 4: Na pekáč rozložíme polovicu kapusty, posypeme ryžou, poduseným mletým mäsom, pokladieme kolieskami klobásy, prikryjeme druhou polovicou kapusty. Povrch prelejeme kyslou smotanou, môžeme v nej rozmiešať mletú červenú papriku a zvoľna pečieme cca 80 minút, najprv pod alobalom.
Krok 5: Niekedy ešte jednu cibuľu nakrájam a zamiešam do kapusty, príp. pridám korenie. Miesto ryže robievam aj s krúpami.
Zveřejněno 29. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Moje poznámka
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 minutami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 6 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 48 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
jednoduché recepty,
sedmihradské zelí,
kološvárské zelí recept,
zelí,
jednoduchý oběd,
jak se vaří zelí,
jak se vaří rýže,
recept sedmihradské zelí,
recepty zakysané zelí,
jak se vaří kapusta,
jednoduché obědy,
sedmihradské maso,
jednoduchy recept,
recept na sedmihradské zelí,
sedmihradský zelí,
jednoduché recepty z masa,
recepty jednoduché,
sedmihradske,
kym čim zeli,
oběd z rýže, masa a zelí
Suroviny:
maso vepřové mleté,
zelí kysané,
klobása uzená,
cibule,
česnek,
pepř,
paprika sušená sladká,
rýže,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (40)
spíš aby sem pak nevytvořila rejžu tuhou jak po vije od jágra
V podstate si myslím, že diabolky by to neboli, varí - pečie sa to pomaly a relatívne dlho. Buď priekopník! Máš to pod alobalom beztak najprv, mletému mäsu to je jedno a keď ochutnáš, aké to je na skus (tie diabolky), uvidíš.
Nemám preštudované u ostatných receptov, či predvárajú...
Maj sa krásne, diabolkám zdar!
po několika dobře míněných radách, dohadech, či se Koložvár dělá s mletým či na "kostkovaným"
napřed si chlapi při pohledu do talíře a zjištění, že v zelí je mmj i rýže, vyměňovali významné pohledy a padaly i poznámky typu: mamka není nejmladší a měla hodně služeb po sobě
a resumé
nevím tedy, jestli to má takto chutnat a vypadat, ale my jsme si fakt pošmákli
příště vyzkouším i druhou variantu s "kostkovaným"
Magduška, díky
Letos přemýšlím o návštěvě maďarského Napkoru,až tam bude soutěž v domácí zabíjačce, již po 10.
Už tu budu muset končit,než mne někdo zprdne,že se vykecávám pod receptem.
Pro dnešek dobrou noc.
Klasická je prekladaná koložvárska = sedmihradská kapusta, recept hore. Má rôzne variantyy. Zvyknú sa aj kapustné, teda zelné listy plniť a zapekať s kyslou kapustou. Mám tu podobný recept v rímskom hrnci...
Za moju špecializovanosť môžu gény...