Perníčky - měkké bez čekání
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou perníčky měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 213 kJ / 5 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,79 g |
Tuky | 143,48 g |
Vláknina | 40,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 5,47 g |
Sůl | 1,08 g |
Sacharidy | 974,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.
Krok 2: Těsto vyválíme, vykrajujeme z něj různé tvary, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 8 minut, abychom je nevysušili a perníčky neztvrdly.
Krok 4: Po vytažení z trouby můžeme perníčky potírat rozšlehaným bílkem, aby se leskly.
Krok 5: Můžeme je zdobit bílkovou polevou nebo slepovat marmeládou či krémem a polévat čokoládou.
Zveřejněno 27. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Moje poznámka
Perníčky - měkké bez čekání
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZ8K
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 45 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 1 hodinou
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 2 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Tématické fráze:
perničky recept,
mekke pernicky,
recept na perníčky,
perníčky,
perníčky měkké,
recept na měkké perníčky,
křehké perníčky,
recept perničky,
perníčky hned měkké,
čím pomazat perníčky,
mekke pernicky recept,
koření do perníčků,
měkké vánoční perníčky,
recept na perníčky hned měkké,
těsto na perníčky hned měkké,
jak změknou perníčky,
recept perníčky měkké,
perníčky bez sody,
perníky měkké,
luxusní perníčky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
kakao,
koření do perníku,
skořice,
soda jedlá,
bílek,
poleva bílková,
marmeláda,
krém,
čokoláda
Komentáře (118)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších
- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...
Těsto super, válení a vykrajování super....chuť perfektní
píšete že by mělo být těsto silnějí aby nebylo tvrdé.. jak asi silné by mělo být?
jj bodík taky už byl