Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 979 kJ / 1 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,87 g |
| Tuky | 46,43 g |
| Vláknina | 20,57 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 447 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 127,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
Krok 2: Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.
Krok 3: Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Moje poznámka
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
HarryHole před 43 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 50 minutami
Jednoduché langoše
o.d před 50 minutami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 50 minutami
Gulášová polévka
o.d před 51 minutami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 5 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 13 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 14 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 16 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 17 hodinami
Tématické fráze:
pistaciové řezy,
buchta panda,
pistaciovy dezert,
pistaciovy řez,
řezy s pistáciovým krémem,
pistaciovy ztuzovac,
pistáciový moučník,
pistáciový pudink,
dezerty s mandarinkami,
tvarohová buchta na plech,
napln z termixu,
kakaovo tvarohové řezy panda,
pistaciove dezerty,
pistáciový puding,
pistáciový pudinkový prášek,
řezy z pistáciového termixu,
pistáciová náplň,
pistáciové mléko muller,
srnci hrbet s mandarinkami,
pařížské napne
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
voda,
pudink pistáciový,
termix,
ztužovač želatinový,
kompot mandarinkový,
smetana ke šlehání,
müllermilch pistáciovo-kokosový,
pudink kokosový,
ztužovač šlehačky,
čokoláda pistáciová
Komentáře (24)
Jen já oproti Tobě zase pistácie jo, ale pudink nebo zmrzku ne
S nějakým časopisem už mi také přišel pistác.pudink, ale já čekám trpělivě, až Oetker začne konečně vyrábět citronový
Moc pěkné