Suroviny
Porce: cca 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 979 kJ / 1 190 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 54,87 g | 
| Tuky | 46,43 g | 
| Vláknina | 20,57 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 447 mg | 
| Sůl | 1,16 g | 
| Sacharidy | 127,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel).
	Krok 2: Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.
	Krok 3: Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Moje poznámka
					
				
Pistáciový tunel s mandarinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rM4W
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 10 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 11 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 15 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 45 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pistaciové řezy, 
						
						
							buchta panda, 
						
						
							pistaciovy dezert, 
						
						
							pistaciovy řez, 
						
						
							řezy s pistáciovým krémem, 
						
						
							pistaciovy ztuzovac, 
						
						
							pistáciový moučník, 
						
						
							pistáciový pudink, 
						
						
							dezerty s mandarinkami, 
						
						
							tvarohová buchta na plech, 
						
						
							napln z termixu, 
						
						
							kakaovo tvarohové řezy panda, 
						
						
							pistaciove dezerty, 
						
						
							pistáciový puding, 
						
						
							pistáciový pudinkový prášek, 
						
						
							řezy z pistáciového termixu, 
						
						
							pistáciová náplň, 
						
						
							pistáciové mléko muller, 
						
						
							srnci hrbet s mandarinkami, 
						
						
							pařížské napne
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr písek, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							voda, 
						
						
							pudink pistáciový, 
						
						
							termix, 
						
						
							ztužovač želatinový, 
						
						
							kompot mandarinkový, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							müllermilch pistáciovo-kokosový, 
						
						
							pudink kokosový, 
						
						
							ztužovač šlehačky, 
						
						
							čokoláda pistáciová
						
					
	
			
	
Komentáře (24)
Jen já oproti Tobě zase pistácie jo, ale pudink nebo zmrzku ne
S nějakým časopisem už mi také přišel pistác.pudink, ale já čekám trpělivě, až Oetker začne konečně vyrábět citronový
Moc pěkné