Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá rajská polévka se sýrovými krutony

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

candy candy

Náročný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 657 kJ /
635 kcal
Bílkoviny36,37 g
Tuky32,82 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,85 g
Sacharidy44,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka. Krok 2: Nechte v hrnci, přiklopte a udržujte v teple. Gril v troubě zahřejte na maximum. Krok 3: Půlky ciabatty pod grilem opečtě do zlatova. Potřete je česnekem a podle chuti osolte. Krok 4: Poklaďte je kousky mozzarelly a nechte sýr pod grilem hezky roztavit. Krok 5: Pak ciabaty nakrájejte na plátky a podávejte je k polévce ozdobené čerstvě mletým popřem a lístky bazalky.

Zveřejněno 18. 12. 2011

Poznámka autorky candy

Zbytek mascarpone využijte například ke špagetám. Stačí ho trochu osolit, smíchat s uvařeným mraženým hráškem a nasekanými lístky máty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5q8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5q8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Recept se mi moc líbí. Někdy to musím vyzkoušet!:yes:

candy:Anni, to se stává i větším mazákům;-).
Polévka je výborná.

Hledala jsem tady jestli ji nemají, ale nenašla.:-// No vidím, že neumím hledat. Chtěla jsem ji vymazat, ale nazadařilo se mi.:-S

Recept totožný s tím, který uveřejnila dříve gurmánka http://www.toprecepty.cz/recept/21232-rajska-polev....Každopádně už jsem ji vařila (je tam i mé foto;-)) a polévka je výborná.Doporučuji:yes:.

Tématické fráze:
rychla rajska polevka, rajská polévka se sýrovymi noky, krutony do polevky, krutony pečené v troubě, polévka maskarpone, rajska polevka se syrovym kapanim, rajská se sýrovými knedlíčky, rajská polévka se sýrovými knedlíčky, rajská polévka s krutonky, rajská polévka s mascarpone, rajcatova polevka s mascarpone, rajska poleva, rajská omáčka s mascarpone, polévka s mascarpone, rajská polévka se sýrovým s kapáním, rychla rajská polévka recepty, rychlá rajská poléva, rajská polévka se sýrovými knedlíky, poleva rajská s kapáním, polévka s mascarpone

Suroviny:
rajče sterilované, cukr krupice, vývar zeleninový, tabasco, omáčka worcesterová, sůl, pepř, mascarpone, bazalka čerstvá, ciabatta, česnek, sýr mozzarella

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu